2024.03.28, Csütörtök
Készül a Szőlőhegyi utca Kaposfüreden
kaposvar.hu

Készül a Szőlőhegyi utca Kaposfüreden

kaposvar.hu

2019.08.13. 12:30

Hamarosan új, szilárd burkolatot kap a Kaposfüredről a Desedára kivezető Szőlőhegyi út. A 76 millió forintból megvalósuló út vízelvezetése is megoldott lesz.

Hirdetés

Az idei évben mintegy 1 milliárd forintot  költünk a Kaposvár úthálózatára, ebből 200 millió forintot a zártkerti utakra, ezekből 27 fog idén elkészülni – emelte ki Szita Károly sajtótájékoztatón. Hozzátette: a Szőlőhegyi út megújítását a kaposfürdeiek kérték, hogy a Deseda tavat és a szőlőhegyet is könnyebben meg lehessen közelíteni, de a beruházással például az új “Halacskás” játszótér és a kilátó is könnyebben megközelíthető lesz.

 

 

Kaposfüred önkormányzati képviselője, Nagy Attila kiemelte:  a kaposfürdeiek nagyon örülnek a készülő út útnak, de nem csupán a helyiek, hanem az egész város számára hasznos a beruházás, amely a desedai turizmust is élénkíti majd.

Az út alapját a kórház egykori déli tömbjénél és az egykori Nostránál keletkezett, megzúzott és minősített törtanyagból készítették el. Erre még egy réteg kisméretű, zúzott kaviccsal tömörítenek meg, majd két rétegben, bitumenes záróréteget fog kapni. Ahol szükséges volt, ott a vízelvezetést is biztosítják.

AktuálisKaposfüredSomogy megyeDeseda tóútfelújítás