2024.05.06, Hétfő
Megkezdődtek az őszi út- és járdafelújítások Kaposváron
kaposvar.hu

Megkezdődtek az őszi út- és járdafelújítások Kaposváron

kaposvar.hu

2019.09.21. 13:39

Elindul az őszi út- és járdafelújítási programunk, melynek keretében számos út, járda és zártkerti út újulhat meg– emelte ki Szita Károly polgármester csütörtöki sajtótájékoztatóján a Mező utcában, ahol már javában folynak a munkálatok.

– Huszonhét zártkerti úton kezdtük már el a munkát, tizenhat utcában újítjuk fel a járdát, és tizenkét utca kap új útburkolatot. 600 millió forintot költünk útjaink és járdáink felújítására ebben az évben – jegyezte meg a polgármester.

– A Mező utca keleti oldalán új járdát építünk, amelynek a kialakítása nagyon régi igény volt, mivel ott eddig csak az úttesten lehetett közlekedni – tette hozzá Szita Károly polgármester.

– A 13 millió forintos hiánypótló beruházásnak köszönhetően hamarosan biztonságosan tudnak majd gyalogosan közlekedni a Keleti temető és a buszmegálló közötti szakaszon az arra járók – mondta el Faludy Marianna, a Geiger Útép Kft. ügyvezetője. A térköves járda várhatóan október végére készül el.

Folytatódnak a munkálatok többek között a Pipacs utcai tömbbelsőben, a Bartók Béla utca keleti oldalán, valamint a Cseri úton újítják fel a járdákat. Emellett a Komárom és Fekete István utca útburkolatát is rendbe teszik.

AktuálisKaposvárSomogy megyeútfelújításjárdafelújítás