2024.04.19, Péntek
Szűrővizsgálatokat tartottak a Szív Világnapján a Somogy Megyei Kormányhivatalban
kormanyhivatal.hu

Szűrővizsgálatokat tartottak a Szív Világnapján a Somogy Megyei Kormányhivatalban

Somogy Megyei Kormányhivatal

2019.09.07. 08:00

Immár ötödször rendezték meg Somogyban a Szívünk Napját, a kaposvári egészségnapon szakmai előadásokat hallgathattak meg az érdeklődők, valamint ingyenes szűrővizsgálatokon is részt vehettek.

Hirdetés

A Szív Világszövetsége (WHF) kezdeményezésére 2000 óta a világon mindenütt egyszerre rendezik meg a Szívünk Napját, amelyhez hazánk már az első évben csatlakozott. A Magyar Kardiológusok Társasága évről-évre ezen a napon hívja fel a figyelmet a szív és érrendszeri megbetegedések kiemelkedő gyakoriságára, a mindennapi életben is megvalósítható megelőzési módszerekre.

Ezen alkalomból 2019. szeptember 5-én a Somogy Megyei Kormányhivatalban szakmai előadásokat hallgathattak és szűrővizsgálatokon vehettek részt az ide látogatók.

 

 

Magyarországon a rendelkezésre álló adatok alapján elmondható, hogy a szív- és érrendszeri megbetegedések a halálozási okok között az első helyen állnak – fogalmazott dr. Neszményi Zsolt. A kormánymegbízott köszöntőjében elmondta: kiemelt feladatnak kell tekintetni a lakosság figyelmének felhívását a betegségek megelőzésének és a rendelkezésre álló szolgáltatások kihasználásának fontosságára.

 

 

Dr. Fadgyas Erzsébet mindenkit a térítésmentes egészségügyi szűrővizsgálatok rendszeres igénybevételére biztatott. A megyei tisztifőorvos megköszönte a szűrővizsgálatokban együttműködők munkáját, illetve a különböző egészségügyi szervezetek támogatását.

 

 

A rendezvényen elsőként Dr. Orbán Csaba tartott előadást. A Nagyatádi Kórház igazgatója, a Magyar Országos Szívegyesületek elnöke a szívegyesületek szívbetegségekkel kapcsolatos szerepéről, feladatairól beszélt. Az ismertetőt Dr. Kopcsányi Rita, a Praxis Dr. Zénó kardiológus főorvosának színvonalas prezentációja követte, végül „Az újraélesztés gyakorlata” címmel Dr. Szabados Péter, az Országos Mentőszolgálat kaposvári mentőállomásának mentőorvosa tartott rövid gyakorlati bemutatót.

Galéria

Aktuálisszív világnapjaszűrővizsgálatSomogy Megyei Kormányhivatal