2024.03.28, Csütörtök
Érzékenyítő program a Fehér bot napja alkalmából Siófokon
siofok.hu

Érzékenyítő program a Fehér bot napja alkalmából Siófokon

siofok.hu

2019.10.15. 20:21

A Látássérültek Siófoki Regionális Egyesülete október 14. és 18. között a siófoki Kálmán Imre Kulturális Központban alternatív érzékenyítő programot rendez.

Hirdetés

- A Látássérültek Siófoki Regionális Egyesülete hosszú évek óta ebben az időszakban tartja érzékenyítő hetét, melyet a Fehér bot világnapja, október 15. köré szervez. Évente 400-500 diák, illetve felnőtt vesz részt a programunkon. Célunk a látássérült emberek mindennapjainak egy-egy szeletét megismertetni a látó emberekkel, jelezve azt, hogy ezzel teljes értékű társnak tekintenek bennünket. Nem egyszerű élet a miénk, de mindenképpen élhető, és ebben nagy szerepe van az elfogadásnak – hangzott el a Látássérültek Siófoki Regionális Egyesülete részéről az október 14-i megnyitón, ahol Hamvas Péter volt siófoki alpolgármester köszöntötte az érdeklődőket, és hívta fel a figyelmet a társadalmi integráció fontosságára.

Az érzékenyítő hét ünnepélyes megnyitójára a Látássérültek Siófoki Regionális Egyesületének tagjai versekkel, történetek, kórusénekekkel készültek.

A Nem látod? Tapintsd meg! című alternatív érzékenyítő programok során a látogatók használhatják, kipróbálhatják azokat az eszközöket, használati tárgyakat, amelyek a látásfogyatékkal élők és vakok hétköznapjainak megkönnyítésére szolgálnak.

Galéria

Aktuális SiófokSomogy megyeérzékenyítő program