2021.04.17, Szombat
Kaposvár Város Díszpolgára – várják a jelöléseket
kaposvar.hu

Kaposvár Város Díszpolgára – várják a jelöléseket

kaposvar.hu

2019.10.23. 20:00

Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlésének a kitüntetések és díjak adományozásáról alkotott rendelete értelmében felkérjük a város polgárait, hogy tegyenek javaslatot az alábbi címek adományozására.

Hirdetés

1. „Kaposvár Város Díszpolgára” kitüntető cím:
Azoknak a magyar vagy külföldi személyeknek adományozható, akik:
a/ a város gazdasági, társadalmi, tudományos vagy művészeti életében maradandót alkottak, illetve
b/ egész életművükkel, kiemelkedő munkásságukkal szolgálták az egyetemes haladás, kultúra vagy művészet ügyét, közvetlenül vagy közvetve hozzájárulva ezzel városunk tekintélyéhez, jó hírnevének növeléséhez.

2. „Pro Urbe Kaposvár” kitüntető cím:
Azoknak a személyeknek, közösségeknek és szervezeteknek adományozható, akik (amelyek) a tudományok, a művészetek, a fejlesztés, a kutatás, a gyógyítás, az oktatás-nevelés vagy a gazdasági élet terén kifejtett példaértékű, magas színvonalú munkájukkal hozzájárultak Kaposvár fejlődéséhez, hírneve növeléséhez.

A „Kaposvár Város Díszpolgára” kitüntető cím adományozására a Közgyűlés tagjai, bizottságai mellett legalább 500 kaposvári állandó lakos tehet javaslatot.
A „Pro Urbe Kaposvár” kitüntető cím adományozását a Közgyűlés tagjai, bizottságai mellett legalább 100 kaposvári állandó lakos javasolhatja.
Mindkét javaslathoz csatolni kell a javaslattevők nevét, születési idejét, lakcímét és aláírását, valamint a javasolt személy rövid életrajzát, lakcímét.

Kérjük a város polgárait, hogy javaslataikat a fenti címek adományozására legkésőbb 2019. november 15-ig a Polgármesteri Hivatal Titkársági Igazgatóságára szíveskedjenek eljuttatni.

AktuálisKaposvárSomogy megyedíszpolgárkitüntetés