2024.03.19, Kedd
Országszerte programokat rendez középiskolásoknak a Startup Campus
pixabay - illusztráció

Országszerte programokat rendez középiskolásoknak a Startup Campus

MTI

2019.10.22. 12:26

Országszerte tíz helyszínen rendez programokat az innováció iránt érdeklődő középiskolás diákoknak a Startup Campus - közölték a program szervezői az MTI-vel.

Hirdetés

Azt írták, a rendezvénysorozat egyes állomásain 80-100 fiatal előadásokon és innovációs műhelymunkában vehet majd részt.

Az innovációs középiskolai roadshow-val a Startup Campus célja, hogy ösztönözzék vállalkozások alakítását. Ennek érdekében nemzetközi tapasztalataikat, gondolkodásmódjukat és technikáikat osztják meg a fiatalabb generációval.

A program előzményeként tavaly már megszervezték a Startup Campus High School projektet, öt budapesti gimnázium mellett Debrecenben, Szegeden és Kaposváron több mint hatszáz diákot megszólítva.

Népszerűsítik az ifjúsági tudományos és innovációs tehetségkutató versenyt is, amelyet a Magyar Innovációs Szövetség huszonkilencedszer rendez meg. A tehetségkutató versenyről a szervezők által kiválasztott, startup-vállalkozássá fejleszthető ötletek gazdái mentoráló rendezvényeken vehetnek majd részt Budapesten.

A programsorozatot a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal együttműködésével rendezik meg, először november 5-én Kaposváron, majd november végéig Miskolcon, Debrecenben, Győrben, Pécsett és Szegeden, 2020-ban pedig további négy városban. Hozzátették: a 2020/21-es tanévben szeretnék megduplázni a részt vevő városok számát.

A Startup Campus innovatív vállalkozásoknak nyújt oktatási, külföldi piacra lépési és befektetési szolgáltatásokat több nagyvárosban, nemzetközi csapattal és kiterjedt partnerhálózattal.

AktuálisinnovációStartup CampusPécsKaposvárközépiskolásokvállalkozás