2024.04.25, Csütörtök
90 éves a siófoki 466. számú Magyar Tenger Cserkészcsapat
siofok.hu

90 éves a siófoki 466. számú Magyar Tenger Cserkészcsapat

siofok.hu

2019.11.26. 13:00

A siófoki 466. számú Magyar Tenger Cserkészcsapat idén ünnepli fennállásának 90., egyik alapítójának, Zákonyi Ferenc születésének 110. évfordulóját.

Hirdetés

A jeles alkalomból a siófoki cserkészek november 16-án koszorúzással, szentmisével, kiállítással és ünnepi rendezvénnyel emlékeztek meg az eltelt kilenc évtizedről. 

Zákonyi Ferenc születésének 110. évfordulója alkalmából a siófoki 466. számú Magyar Tenger Cserkészcsapat koszorúzással, az alapító életművének felidézésével tisztelgett Zákonyi Ferenc emléke előtt. Az emléktábla koszorúzásán a jelenlegi csapattagok, öregcserkészek mellett Potocskáné Kőrösi Anita országgyűlési képviselő, Dr. Nagy Gábor alpolgármester, Gyulainé Isó Edina, a Kálmán Imre Kulturális Központ igazgatója, valamint a Zákonyi család tagjai is részt vettek.

A siófoki cserkészcsapat jeles évfordulója alkalmából a Kálmán Imre Kulturális Központban kiállítás nyílt az elmúlt kilenc évtized programjain és táboraiban készült képekből, valamint használati tárgyakból.

- A kiállítás szervezése alatt számos emléket és élményt újraélhettünk, és rácsodálkozhattunk a régi, megőrzött relikviákra – hangzott el a megnyitón a cserkészünnep főszervezőjétől, Galambos Annától, aki Meggyes Gábornak, az 1989 után újjá alakult cserkészcsapat első parancsnokának adta át a szót ünnepi beszéde megtartására.

- Ez egy nagyon érdekes születésnap, mert megszülettünk 1929-ben, majd éltünk 1948-ig, mert akkor Magyarországon eme tevékenység megszűnt, majd újjáéledtünk 1989-ben. 1990-ben volt az első olyan nagy esemény Siófokon, amikor megtelt a templom, úgy, mint a mai napon - utalt a 90. évforduló alkalmából tartott ünnepi szentmisére Meggyes Gábor. Az egykori csapatparancsnok hozzátette - nagy örömmel konstatálhatjuk, hogy a cserkészet itt Siófokon sokkal erősebb lábakon áll, és reményt adóan él a jövőt illetően, mint más településen. Itt a cserkészet nemhogy megszűnt, hanem a tevékenység változatlanul folyik.

A siófoki 466. számú Magyar Tenger Cserkészcsapat méltó módon, a Siófoki Beszédes József Általános Iskolában megrendezett ünnepséggel zárta évfordulós rendezvényét.

 

Galéria

AktuálisMagyar Tenger Cserkészcsapat SiófokSomogy megyeZákonyi Ferenc