2024.04.27, Szombat
Felkészültek a télre a Somogy megyei védelmi szakemberek
kormanyhivatal.hu

Felkészültek a télre a Somogy megyei védelmi szakemberek

Somogy Megyei Kormányhivatal

2019.11.11. 17:51

A téli felkészülésről tartott közös sajtótájékoztatót a Somogy Megyei Kormányhivatal, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Somogy Megyei Igazgatósága, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság és a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Hirdetés

A téli feladatok ellátásának érdekében a társszervek minden évben közös egyeztetések keretében tekintik át, mit tettek a téli időszakot megelőzően annak érdekében, hogy a biztonságos közlekedés feltételeit biztosítani tudják.

Vetési Bernadett a Somogy Megyei Védelmi Bizottság vezetőjének képviseletében nyitotta meg a téli feladatok végrehajtásáért felelős szervezetek közös tájékoztatóját 2019. november 8-án a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Somogy Megyei Igazgatóságának Kaposvári Mérnökségén. A főigazgató elmondta: a Somogy Megyei Védelmi Bizottság feladata a társszervek közti együttműködés koordinálása. E tevékenység során kapcsolatot tartanak az együttműködő szervek, a rendőrség, a katasztrófavédelem, a mentőszolgálat, az autópályát és a közutakat üzemeltető szolgáltatók vezetőivel, valamint a polgármesterekkel – sorolta. Vetési Bernadett szólt arról is, hogy – az érintett szervezetek megfelelő felkészültségén túl –elengedhetetlenül fontos a lakosság szakemberekkel való együttműködése egy esetleges veszélyhelyzet elhárítása során. Vigyázzunk egymásra, legyünk körültekintőek és figyelmesek az utakon, hiszen mindenkit hazavárnak – mondta a főigazgató.

 

 

A téli felkészülés során három tényezőre kell figyelemmel lenni: az időjárásra, az eszközökre, valamint az emberekre – hangsúlyozta Wéber Antal tű. dandártábornok. A Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója a lakosság szerepének fontosságára, valamint a megfelelő tájékozódásra is felhívta a figyelmet, amelyhez minden segítséget és információt megtalálnak majd az útnak indulók a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján.

Pungor János r. ezredes, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság megyei rendőrfőkapitány-helyettese ismertette: a rendőrség szolgálati gépjárműveit felkészítették a téli időjárási viszonyokra, rendkívüli helyzetben – a feladatok még hatékonyabb és gördülékenyebb végrehajtása érdekében – a megyei törzs azonnal fel tud állni.

 

 

Németh Zsolt röviden bemutatta az országos és a Somogy megyei közúthálózatot. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Somogy Megyei Igazgatóságának megyei igazgatója ismertette a téli üzemeltetési feladatokat, a közúthálózat előkészítésének pontjait, a rendelkezésre álló anyagok tárházát, valamint a szolgáltatási osztályokat és fokozatokat.

A tájékoztatón résztvevő társszervezetek képviselői egyöntetűen hangsúlyozták a lakosság szerepét a téli időszakban: mindenkinek kiemelt figyelmet kell fordítani az útviszonyokkal kapcsolatos előzetes tájékozódásra, a szükséges műszaki feltételek meglétére.

AktuálisSomogy megyetéli felkészülésMagyar Közút Nonprofit Zrt.