2024.04.26, Péntek
Pusztítottak a lángok Zamárdiban
somogy.katasztrofavedelem.hu

Pusztítottak a lángok Zamárdiban

somogy.katasztrofavedelem.hu

2019.11.26. 17:58

Zamárdiban, a Knézich Károly utcában egy 120 négyzetméter alapterületű ikerház tetőszerkezete és a hozzáépített 30 négyzetméteres melléképület kapott lángra hétfőn délután.

Hirdetés

A tetőszerkezet teljes terjedelmében égett, és a tűz még az egységek kiérkezése előtt továbbterjedt egy szomszédos garázsra, amiben egy személyautó is parkolt. A siófoki, balatonfűzfői és pétfürdői hivatásos tűzoltókat riasztották a helyszínre.

A kiérkező egységek a gyors felderítés után öt vízsugárral több oldalról körülhatárolták a tüzet, megakadályozva ezzel a pusztító lángok továbbterjedését. A tűz oltását egyszerre nyolc vízsugárral végezték a beavatkozók, és mintegy két órába telt mire teljesen sikerült megfékezni a lángokat. A tűzoltók eközben az épületekből öt gázpalackot is kihoztak, ezek közül három a jelentős hő hatására már korábban felhasadt és felrobbant.

A beavatkozás irányításában a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is részt vett. A tűz keletkezésének okait tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálja a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Galéria

Aktuális ZamárdiSomogy megyetűztetőszerkezetikerház