2024.07.13, Szombat

tűz

Tűzoltó szövetség: a legtöbb otthoni tűzeset megelőzhető

2021.11.16

Országos hírek

Az otthonokban keletkezett tűzesetek megelőzéséhez az egyik legfontosabb üzenet, hogy nyílt lángot soha ne hagyjanak felügyelet nélkül.

Pusztítottak a lángok Zamárdiban

2019.11.26

Aktuális

Zamárdiban, a Knézich Károly utcában egy 120 négyzetméter alapterületű ikerház tetőszerkezete és a hozzáépített 30 négyzetméteres melléképület kapott lángra hétfőn délután.

Órákon át égett a hulladék Igalon

2019.08.16

Aktuális

Igal külterületén, a Szent István utca végén, egy lezárt útszakasz mellett körülbelül 80 négyzetméteres területen, két méter magasságban felhalmozott kommunális szemét és növényi hulladék kapott lángra csütörtökön délután.

Sikeresen megfelelt a KÖTÉL Egyesület a minősítésen

2019.04.26

Aktuális

A kaposvári cukorgyár anyagraktárában felcsapó lángokat kellett megfékeznie az éves minősítő gyakorlat feltételezése szerint a KÖTÉL Egyesület önkéntes tűzoltóinak. A gyakorlat sikeres végrehajtásával a megyeszékhely önkéntes tűzoltói további egy évre megszerezték a jogosultságot az önálló beavatkozásra.

Kigyulladt egy építés alatt álló hajó Balatonvilágoson

2019.03.14

Aktuális

Tűz keletkezett egy építés alatt álló hajóban csütörtök reggel Balatonvilágoson - közölte a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője az MTI-vel.

Lakhatatlanná vált egy somogysámsoni ház

2019.02.13

Aktuális

A körülbelül hatvan négyzetméter alapterületű családi ház kedd késő délelőtt gyulladt ki Somogysámson Kossuth Lajos utcájában.

Autókkal teli raktár lángolt Kaposváron

2019.01.16

Aktuális

Egy tárolóépületben ütött ki tűz Kaposvár külterületén, Új-Zaranypusztán szerda délután.

150 négyzetméter alapterületű iroda teteje égett Kaposmérőben

2018.12.06

Aktuális

Csütörtök reggel érkezett a jelzés, hogy ég egy Rákóczi utcai - körülbelül százötven négyzetméter alapterületű - irodaként használt épület felső szintje. A kaposvári tűzoltók öt vízsugárral kezdték meg a lángok oltását.

Átvágtak egy gázvezetéket Balatonföldváron, egy ember megsérült

2018.07.04

Átvágtak egy gázvezetéket kedden Balatonföldváron, a kiáramló gáz meggyulladt, egy ember megsérült - közölte a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a honlapján.

A kipattanó szikra otthonát is veszélyeztetheti!

2017.11.13

Aktuális

Nagyon szép látvány a kandalló előtt a puha szőnyeg, vagy állatbőr, de ezt egy kipattanó szikra könnyen lángra gyújthatja. Az elmúlt időszakban feledésbe merültek a tüzelőanyagok tárolásával, biztonsági távolságával kapcsolatos ismeretek, a tűzgyújtás és a tűz újra élesztésével kapcsolatos biztonsági szabályok.

Úthenger gyulladt ki Kaposváron

2020.06.12

Aktuális

Egy úthenger égett teljes terjedelmében egy kaposvári ipari telepen, kedd este.

Képzés tartottak a napelemekkel kapcsolatos tűzesetekről

2019.09.30

Aktuális

A Magyarországon előfordult, napelemekkel összefüggő tűzesetekről tartottak képzést a Tamási Regionális Képzési Centrumban Fejér, Tolna, Baranya és Somogy megye önkéntes és önkormányzati tűzoltói részére.

Kigyulladt egy gyermekeket szállító autóbusz Daránypusztánál

2019.06.28

Aktuális

Kigyulladt egy gyermekeket szállító autóbusz a 65-ös úton, Daránypusztánál pénteken, de nem sérült meg senki - tájékoztatott a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.

Lakossági összefogás mögé állt Fonyód Város Önkormányzata

2019.04.16

Aktuális

A múlt heti berektűz után ötleteltek fonyódi lakosok és nyaralótulajdonosok, hogyan tudnának tenni környezetükért.A tűz martalékává vált terület mentén jól láthatóvá vált, hogy mennyi hulladékot hagytak ott az emberek.

Mindenkinek sikerült elhagynia a Somogyvámoson lángoló épületet

2019.02.14

Aktuális

Nyolcvan négyzetméteres családi ház kazánházában keletkezett tűz Somogyvámoson szerda reggel, a lángok átterjedtek a tetőszerkezetre és az épület többi helyiségére.

Mozgalmas volt a csütörtök Somogyban

2019.01.19

Aktuális

Nyolc műszaki mentés, két tűzeset huszonnégy óra alatt Somogyban. Megsüllyedt egy üzemanyag-szállító jármű Kaposfőnél, Enyingen foltokban égett az avar és a nádas; két esetben ajtófelnyitáshoz kérték a mentők a tűzoltók segítségét; de baleset is történt az autópályán.

Nagyon sok tűzeset volt Somogyban szilveszterkor

2019.01.02

Aktuális

Lakóház tetőszerkezete lángolt Pálmajorban az év utolsó napjának délutánján, az éjszaka folyamán pedig kisebb tűzesetekhez riasztották a somogyi tűzoltókat.

Tűz a kaposvári városházán

2018.10.31

Aktuális

Ellenőrző gyakorlatot tartott a Kaposvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka a kaposvári városházán.

Szünet nélkül oltottak a marcali tűzoltók

2018.06.24

Aktuális

Lábon álló gabona és kecskék mentését, valamint lángra kapott szemét oltását végezték a marcali hivatásos tűzoltók szerda délutántól csütörtök hajnalig.

Mindenszentek idején is fontos az elővigyázatosság

2017.10.25

Aktuális

November elején évről évre előfordulnak temetőtüzek, vagy olyan lakástüzek, amelyeket kegyeleti gyertya okozott.