2024.03.29, Péntek
Mozgalmas volt a csütörtök Somogyban
somogy.katasztrofavedelem.hu - Fotó: Siófok HTP - helyszín: Balatonboglár

Mozgalmas volt a csütörtök Somogyban

somogy.katasztrofavedelem.hu

2019.01.19. 20:00

Nyolc műszaki mentés, két tűzeset huszonnégy óra alatt Somogyban. Megsüllyedt egy üzemanyag-szállító jármű Kaposfőnél, Enyingen foltokban égett az avar és a nádas; két esetben ajtófelnyitáshoz kérték a mentők a tűzoltók segítségét; de baleset is történt az autópályán.

Hirdetés

A Nagyboldogasszony római katolikus templom bádog tetejét megbontotta a szél, amit a város hivatásos tűzoltói távolítottak magasból mentő segítségével. A feltépett lemez ugyanis a gyalogos forgalmat veszélyeztette. Böhönye és Nagybajom között fa dőlt az útra, amelyet a böhönyei önkormányzati tűzoltók daraboltak le az útról.  

Somogyszentpálon letért az úttestről és fának hajtott egy személyautó. A balesethez a marcali hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a járművet. A gépkocsiban egy ember utazott, őt a mentők kórházba szállították.

A KÖTÉL Egyesület önkénteseinek segítségét kérte tegnap a rendőrség egy idős férfi keresésében. Tizenkét tűzoltó indult gyalogosan, quaddal és terepjáróval a kaposhomoki férfi keresésére, akit a Kapos folyó partján, Baténál találták meg kissé kihűlve. 

Kigyulladt egy bútorok tárolására használt építmény Balatonbogláron. A tűz következtében különböző használt bútorok, gáztűzhely, hűtőszekrények semmisültek meg. A lángokat a siófoki hivatásos és a balatonboglári önkormányzati tűzoltók fojtották el. Személyi sérülés nem történt.

Az éjszaka folyamán két kisteherautó ütközött össze az M7-es autópálya főváros felé vezető oldalán, Balatonszemes térségében. A karambol következtében az egyik jármű az árokba csapódott. A műszaki mentési munkálatokat a balatonboglári önkormányzati tűzoltók végezték. Az egyik teherautó tapétát, a másik gyógyszert szállított, rakományuk azonban nem sérült meg. A gépkocsik utasait a mentők a helyszínen ellátták.

AktuálisSomogy megyetűzbalesetműszaki mentés autópályaKaposfőEnying