2024.06.24, Hétfő
Szünet nélkül oltottak a marcali tűzoltók
somogy.katasztrofavedelem.hu - Fotó: Marcali HTP

Szünet nélkül oltottak a marcali tűzoltók

somogy.katasztrofavedelem.hu

2018.06.24. 21:26

Lábon álló gabona és kecskék mentését, valamint lángra kapott szemét oltását végezték a marcali hivatásos tűzoltók szerda délutántól csütörtök hajnalig.

Marcali külterületén a lábon álló gabona és a tarló kapott lángra a kigyulladt kombájntól. A marcali hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a jármű vezetője megpróbálta megfékezni a lángokat, ám a nála lévő két porral oltó készülék kevésnek bizonyult. A marcali és a segítségükre érkező zalakarosi tűzoltók végül négy vízsugárral fojtották el a járművet és az egy hektárnyi őszi búzát felemésztő tüzet. A tulajdonos időközben körbetárcsázta a területet, megakadályozva, hogy még több termés vesszen kárba.

Gadányban, egy családi ház udvarán gyulladt meg egy körbála. A marcali hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt az ott lakók megpróbálták egy kerti locsolóval és kéziszerszámokkal eloltani a tüzet, de nem jártak sikerrel. A tűzoltók tudták elfojtani a lángokat és megakadályozni, hogy a tűz kárt tegyen a közeli – állatok tartására használt - melléképületben.

Az esti órákban egy autóipari hulladékot tároló, somogyzsitfai telephelyen keletkezett tűz. Marcali, keszthelyi, zalakarosi, nagykanizsai és szőkedencsi tűzoltók habosított vízsugarakkal dolgoztak a tűz oltásán egészen a hajnali órákig. A telephely dolgozói munkagépek segítségével, földtakaróval fedték le a még parázsló részeket, gondoskodva a hulladék visszagyulladásának megakadályozásáról.

 

Galéria

AktuálisSomogy megyetűzoltóktűzMarcali