2024.04.26, Péntek
Helyi Védelmi Bizottsági üléseket tartottak Nagyatádon és Kaposváron
kormanyhivatal.hu

Helyi Védelmi Bizottsági üléseket tartottak Nagyatádon és Kaposváron

Somogy Megyei Kormányhivatal

2019.12.03. 13:23

Megtartották soros őszi ülésüket a helyi védelmi bizottságok Nagyatádon és Kaposváron.

Hirdetés

A Nagyatádi Védelmi Bizottság ülésén dr. Trefeli Katalin elnök tett javaslatot a Helyi Védelmi Bizottság 2020. évi feladat- és pénzügyi tervére, továbbá az SZMSZ módosítására, amelyet a bizottság elfogadott.

Az ülés kiemelt témája volt a téli rendkívüli időjárási helyzetek kezelésére történő felkészülés, amelyet a Barcsi Katasztrófavédelmi Kirendeltség, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. és a Nagyatádi Városgondnokság előterjesztésében tárgyalt a bizottság.

A Kaposvári Védelmi Bizottság ülésén elfogadták a Kaposvári Helyi Védelmi Bizottság 2020. évi Feladat és Pénzügyi Tervét, valamint a Szervezeti és Működési Szabályzatának módosítását.

 

 

Ezt követően a Kaposvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség nevében Gulyás László tű. ezredes, kirendeltségvezető a téli időjárási események kezelésére történő felkészülés helyzetéről és a Kirendeltség 2019. évi gyakorlatairól nyújtott tájékoztatást.

Mind a nagyatádi, mind pedig a kaposvári üléseken a bizottság tagjai Fehér Gábor alezredestől, a Somogy Megyei Védelmi Bizottság titkárától tájékoztatást kaptak a Magyar Honvédség 2019. évi főbb gyakorlatairól, a Honvédelmi Katasztrófavédelmi Rendszerről és a katonai szervezetek, védelmi igazgatási szervek által tervezett felkészítési rendezvényeken való részvételről.

Aktuálisőszi ülésHelyi Védelmi BizottságiSomogy megye