2024.03.29, Péntek
Még különlegesebb lett a Siófoki Jégkikötő
hellosiofok.hu

Még különlegesebb lett a Siófoki Jégkikötő

hellosiofok.hu

2020.01.08. 16:04

Egyedülálló élmény várja a télen Siófokra látogatókat: az ország egyik legkülönlegesebb jégpályája, a Siófoki Jégkikötő, ahol közvetlenül a Balaton mellett lehet korcsolyázni.

Hirdetés

Több mint tízezer belépőt adtak el a siófoki jégpályára tavaly. A Jégkikötő népszerűségére tekintettel idén már november végén szabadtéri korcsolyapályává változott a Hajóállomás előtti terület, ráadásul most még nagyobb lett a pálya: több mint 600 négyzetméteren lehet korcsolyázni. A fő pályát körbeölelő jégfolyosóból pedig most kettő is készült, így nemcsak nagyobb, hanem még kalandosabb lett a Jégkikötő.

A kevésbé gyakorlott korcsolyázókra is gondoltak: a pályánál lehet korcsolyát bérelni, és idén egy külön részt alakítottak ki azoknak a kicsiknek és nagyoknak, akik még most ismerkednek a sporttal.

De akkor is érdemes ellátogatni a Siófoki Jégkikötőbe, ha nem feltétlenül szeretnénk korcsolyázni. A pálya mellett téli finomságokat is árulnak, így egy bögre tea vagy forró csoki mellett lehet gyönyörködni a téli Balatonban és a korcsolyázók látványában.

A pályát a tavalyi évhez hasonlóan a siófoki iskolák diákjai és az óvodások ingyen használhatják hétköznaponként 10-15:00 óra között, a helyi lakosok pedig 50 százalékos kedvezménnyel korcsolyázhatnak.

A Siófoki Jégkikötő egészen február 2-ig várja a látogatókat.

Ha téli kikapcsolódásról van szó, akkor is Siófokon kezdődik a Balaton!

Aktuális SiófokSomogy megyeJégkikötőjégpályájakorcsolyázás