2024.04.24, Szerda
Medencés sárkányhajó-verseny Siófokon
siofok.hu

Medencés sárkányhajó-verseny Siófokon

siofok.hu

2020.03.02. 21:30

Képzeljünk el egy fordított irányú kötélhúzást, majd helyezzük el a versenyzőket egy medencében ringatózó sárkányhajóba. Az eredmény fergeteges hangulat, villámgyors evezőcsapások, összehangolt csapatmunka és küzdelem az I. medencés sárkányhajó-verseny győztese címért.

Hirdetés

Siófok első medencés sárkányhajó-versenyét hirdette meg a Galerius Élményfürdő és Wellness Központ együttműködésben a Siófoki Kajak-Kenu Sportegyesülettel.

A szervezők és segítők szombat reggel közös erővel helyezték vízre a hatalmas sárkányhajót a Galerius Fürdőben. A hosszú vízi sporteszköz hosszában szinte teljesen végigérte a medencét, és érdeklődve figyeltük, hogyan zajlik majd így a verseny. A hajó közepénél két bóját is elhelyeztek egymással szemben a vízen, és a hajóban egy hosszú pálca jelezte, hol van a középpont. A rajt előtt egy-egy csapat hat-hat versenyzője szállt be a sárkányhajóba egymással szemben, majd a hajót a medence közepére húzták. Sípszóra őrült tempóban elindult az evezés, mindkét csapat előre próbálta hajtani a hajót. A legjobban talán egy fordított kötélhúzásra hasonlított a versenyszám, a csapattagok egy hajóban eveztek, mégis egymás ellen harcoltak. Gyermek és felnőtt csapatok teljes erőbedobással küzdöttek, a medence szélén hatalmas szurkolótábor biztatta a versenyzőket, akik mindent beleadtak, hogy a hajó rájuk eső fele érje el előbb a bóját. Az izgalmakkal teli, vidám hangulatú mérkőzésen a csapatok folyamatosan váltották egymást a sárkányhajóban, míg végül a legerősebbek vívtak meg egymással a végső győzelemért.

Galéria

Aktuálissárkányhajó-versenymedence SiófokSomogy megye