2024.04.25, Csütörtök
Koronavírus - Járványügyi ellenőrzés a Gyékényesi Gondozási Központban
MTI Fotó: Varga György

Koronavírus - Járványügyi ellenőrzés a Gyékényesi Gondozási Központban

MTI

2020.04.28. 18:55

Ellenőrzést tartottak a Somogy Megyei Kormányhivatal járványügyi munkatársai a Gyékényesi Gondozási Központban kedden.

Hirdetés

Nemes Istvánné, a központ vezetője az MTI érdeklődésére elmondta: a szakemberek munkájuk során "felmérték az intézményt", tájékozódtak az ottani tevékenységről, megnézték a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzetben kialakított izolációs helyiséget is.

A gyékényesi központ alapápolást nyújtó bentlakásos intézmény, ahol jelenleg huszonkét embert, időseket, fogyatékossággal élőket látnak el a nap huszonnégy órájában - mondta.

Kitért arra, hogy a lakók a körülményekhez képest jól érzik magukat, de nehezen viselik a korlátozásokat. Látogatót nem fogadhatnak, a nekik juttatott élelmiszer pedig csak bolti és előre csomagolt lehet, amelyet a csomagolás fertőtlenítése után kaphatnak meg.

Mindezek ellenére mindenki megértő, igyekszik alkalmazkodni a helyzethez - mondta Nemes Istvánné.

Az intézményvezető szólt arról is, hogy a honvédség a múlt hét csütörtökön fertőtlenített a gondozási központban, amelynek dolgozói a járvány miatt a korábbinál is nagyobb gondot fordítanak a higiéniára, a takarításra, a "köhögési etikett" betartására.

Nemes Istvánné hangsúlyozta: nincs és nem is volt koronavírus-fertőzött lakójuk. Egy lázas betegük volt a közelmúltban, őt a háziorvos kórházba utalta, a koronavírustesztjei negatívak lettek, így érkezett vissza az intézménybe. Hozzátette, egy izolációs szobájuk van, szükség esetén betegszobákból többet is ki tudnak alakítani.

AktuálisellenőrzésGyékényesi Gondozási KözpontkoronavírusSomogy Megyei Kormányhivatal