2020.04.05, Vasárnap

koronavírus

Visszaesett a Szerencsejáték Zrt. forgalma

2020.03.26

Aktuális

A Szerencsejáték Zrt.-t is negatívan befolyásolja a koronavírus-járvány, annak várható üzleti hatásainak pontos felmérése még folyamatban van - közölte a cég az MTI-vel csütörtökön.

Készpénzmentessé válik a jegyvásárlás a Volánbusz járatain

2020.03.23

Aktuális

A mobilalkalmazás segítségével a jegy bárhol, bármikor megvásárolható, akár közvetlenül a járat indulása előtt is.

Elfogták a rendőrök a siófoki csalót

2020.03.20

Aktuális

Koronavírus elleni vakcinát próbált eladni egy siófoki péküzem tulajdonosának.

Koronavírus - Gulyás: a babaváró- és a diákhitelek törlesztését is felfüggesztik

2020.03.19

Aktuális

A hitelek törlesztésének idei évre szóló, a koronavírus-járvány miatt elrendelt felfüggesztése a babaváró- és a diákhitelekre is vonatkozik - mondta a Miniszterelnökség vezetője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Elmaradnak a rendezvények de lesz, de lesz amiket pótolnak

2020.03.18

Helyi hírek

Több rendezvény is elmarad a veszélyhelyzet miatt, de nem maradunk Bödőcs Tibor, Kárpátia, Majka és Curtis előadása nélkül, ugyanis új időpontba kerültek ezek az események.

Az év végéig moratóriumot kér az MNB a lakossági hitelek törlesztésére

2020.03.18

Országos hírek

Amennyiben a bankok nem gondoskodnak a moratóriumról, az MNB felkéri a kormányt, hogy maga hozzon ilyen rendelkezést. 

Futár flottával a vírus ellen

2020.03.16

Helyi hírek

A Mester Étterem (Marcali) – reagálva a koronavírus kockázataira és az ennek kapcsán felmerülő kérdésekre - az alábbi közleményt adja ki.

Koronavírus - HÖOK: péntekig el kell hagyniuk a felsőoktatási kollégiumokat a magyar hallgatóknak

2020.03.12

Aktuális

Péntekig minden magyar hallgatónak el kell hagynia a felsőoktatási kollégiumokat a koronavírus-járvány miatt, ha nem megoldott a lakhatás, a rektorok méltányossággal engedélyezhetik a maradást - tudatta közösségi oldalán a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK).

Szinte minden megyeszékhelyen elmaradnak az ünnepi megemlékezések

2020.03.10

Aktuális

A koronavírus-fertőzés elkerüléséért a legtöbb megyeszékhely és megyei jogú város önkormányzata úgy döntött, hogy nem tartják meg a március 15-ei ünnepi programokat.

Országos látogatási tilalom lépett érvénybe

2020.03.09

Aktuális

Látogatási tilalmat rendelt el az országos tisztifőorvos Magyarország valamennyi fekvőbeteg-ellátó és bentlakásos szociális szolgáltatást nyújtó intézményében az új koronavírus miatt - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ vasárnap az MTI-vel.

Telefonos tanácsadás indult a keringési betegséggel küzdők segítésére

2020.04.01

Országos hírek

A koronavírus ideje alatt ezzel csökkentik a személyes találkozásokat, a betegek kardiológus szakorvosoktól kérhetnek tanácsot.

Koronavírus - Már ózonnal is fertőtleníti járatait a Volánbusz

2020.03.25

Aktuális

Ózonnal is ferőtleniti járműveit a Volánbusz, a társaság első lépésben 600 autóbusz belső légterére rendelte meg a szolgáltatást - közölte a Volánbusz Zrt. szerdán az MTI-vel.

Koronavírus - Elindult a Maradj otthon! kampány

2020.03.22

Aktuális

Magyar fesztiválok, számos klub és koncerthelyszín közösen arra buzdítják a zenészeket, popsztárokat, előadókat, hogy a következő hetekben-hónapokban aktívan vegyenek részt a Maradj otthon! kampányban - közölték a kezdeményezők szombaton az MTI-vel.

Biztonságos az ivóvíz: a koronavírus-járvány idején is bátran fogyasszon csapvizet

2020.03.20

Aktuális

Járványidőszakban is biztonsággal fogyasztható a csapvíz, ugyanis a koronavírus inaktiválódik az ivóvíz-fertőtlenítési folyamat során – tájékoztat a Nemzeti Népegészségügyi Központ információi alapján a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt.

A Siófok KC felajánlotta üres sportcsarnokát

2020.03.19

Aktuális

A Siófok KC női kézilabdacsapatának vezetősége a koronavírus-járvány súlyosbodására számítva felajánlotta az üresen álló sportcsarnokot és sportszállót egészségügyi célokra.

Önkéntesek jelentkezését várja Kaposvár

2020.03.18

Helyi hírek

Példamutató összefogásról tehetnek tanúbizonyságot a kaposváriak a következő időszakban. A veszélyhelyzet kapcsán Szita Károly arra kéri a fiatalokat és az időseket, maradjanak otthon! Külön kiemelte a 70 év felettieket, akiknek magas kockázatot jelenthet a koronavírus-fertőzés. Az ő segítésük mindannyiunk feladata, ezért a város önkéntesek jelentkezését várja!

Koronavírus: ezeket kell betartani mostantól a Volán buszain

2020.03.17

Országos hírek

Csak az utazzon, akinél nem áll fenn a fertőzöttség gyanúja; változik a csomagkezelés és a felszállás rendje.

Koronavírus - Orbán: a tanulók hétfőtől nem mehetnek iskolába, tíz akciócsoport állt fel

2020.03.14

Aktuális

A koronavírus elleni védekezés keretében tíz akciócsoportot állt fel, az oktatási munkacsoport első javaslata nyomán hétfőtől a tanulók nem látogathatják az oktatási intézményeket - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a kormány Facebook-oldalán péntek este közzétett videójában.

A veszélyhelyzet megszűnéséig érvényesek maradnak a lejáró személyes okmányok

2020.03.12

Aktuális

A magyar állampolgárok Magyarország területén hatályos, lejáró hivatalos okmányai a kormány által kihirdetett veszélyhelyzet megszűnését követő 15 napig érvényesek.

Koronavírus - Újabb három fertőzött van Magyarországon

2020.03.10

Aktuális

Újabb három koronavírus-fertőzöttet találtak Magyarországon a koronavirus.gov.hu keddi információi szerint, mindhárman iráni állampolgárok.

ITM: Az egyetemeket és szakképző iskolákat is kérjük, hogy ne szervezzenek tanulmányutakat, kirándulásokat Olaszországba!

2020.02.27

Aktuális

A koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős Operatív Törzs döntésének megfelelően az EMMI körlevélben is felhívta a köznevelési intézmények figyelmét arra, hogy a gyermekek és pedagógusok egészségének védelme érdekében a közeljövőben ne szervezzenek iskolai kirándulásokat a koronavírussal fertőzött területekre, különösképp a most gócpontnak számító Észak-Olaszországba. A tárca kérte az iskolákat, hogy a legfontosabb tudnivalókról a szülőket is értesítsék.