2020.08.06, Csütörtök

koronavírus

Június utolsó hétvégéjétől újra lesz kamionstop

2020.06.19

Aktuális

A folyamatos áruellátás érdekében a nehéz tehergépkocsik 2020. március 12. óta hétvégi korlátozás nélkül közlekedhettek a hazai utakon. Az intézkedés fenntartása a járvány terjedésének lassulásával, a védekezés második szakaszában már nem indokolt. A veszélyhelyzet megszűnése után, elegendő felkészülési időt biztosítva a június 27-i hétvégétől ismét a kamionstop általános szabályait kell alkalmazni.

Hétfőtől újraindulhat az egészségügyi ellátás

2020.06.12

Aktuális

Június 15-étől, hétfőtől valamennyi egészségügyi ellátás korlátozás nélkül elvégezhető a járványellenes készültség fenntartása mellett - jelentette be az emberi erőforrások minisztere pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Három forgatókönyv szerint folytatódhat ősztől az oktatás

2020.06.05

Országos hírek

A változatok szerint vagy teljesen elfelejtjük a digitális oktatás új tapasztalatait, vagy részben adaptáljuk ezeket, vagy teljesen új korszak kezdődik az oktatásban.

Könnyebbé vált a magyar állampolgárok hazatérése Bulgáriából

2020.05.31

Gazdaság

Megkönnyíti a magyar állampolgárok hazatérését Bulgáriából egy most hatályba lépett kormányrendelet - mondta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetője a szombati online sajtótájékoztatón.

A vészforgatókönyvnél kedvezőbben alakul a balatoni komp forgalma

2020.05.20

Aktuális

A koronavírus-járvány miatt jóval elmaradt a Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) idei kompforgalma a korábbi évhez képest, de biztató, hogy az elmúlt két hétben jobban alakult a helyzet a kidolgozott vészforgatókönyvnél - tájékoztatta Kollár József, a társaság vezérigazgatója kedden az MTI-t.

Nyitnak az óvodák és a játszóterek is Kaposváron

2020.05.17

Aktuális

Kaposvár a járvány első szakaszát sikeresen átvészelte, méghozzá alacsony betegszámmal, kaposvári haláleset nélkül – emelte ki Szita Károly.

VírusRadar - már letölthető a vírusfertőzöttet jelző applikáció

2020.05.14

Országos hírek

Az alkalmazásnak köszönhetően célzottá válik a tesztelés az elkülönítés a járványügyi protokollok, eljárásrendek szerint.

A koronavírust sikeresen kezelő gyógyszert gyárt ősztől Magyarország

2020.05.12

Országos hírek

Ázsiában már sikeresen alkalmazták, de még nincs törzskönyvezve. Ha beindul a hazai gyártása, exportképes termékké is válhat.

Telefonunkban tárolhatjuk koronavírustesztünket egy magyar fejlesztésnek köszönhetően

2020.05.11

Országos hírek

A most bemutatott GoodID COVID-19 Green a Róbert Magánkórház által elvégzett és kibocsátott koronavírus-teszt digitális igazolását jelenti, a GoodID applikáción belül, külön díjaktól mentesen.

A koronavírus nagy lökést adhat a helyi megoldásoknak

2020.05.07

Országos hírek

Egy brit kutatás szerint a járvány megváltoztatta az emberek viszonyát az élelmiszerekhez, és megmutatta milyen sérülékeny az élelmiszer-ellátás jelenlegi formája.

Járványügyi ellenőrzés a Csertán Márton Otthonban

2020.05.04

Aktuális

Ellenőrzést tartottak a Somogy Megyei Kormányhivatal járványügyi munkatársai a Kaposvári Református Egyházközség fenntartásában működő Csertán Márton Otthonban hétfőn.

Koronavírus - Újabb ellenőrzés az IRIS Ápolási Intézetben

2020.05.02

Aktuális

Újabb ellenőrzést tartottak a Somogy Megyei Kormányhivatal járványügyi munkatársai a balatonföldvári IRIS Ápolási Intézetben pénteken.

Koronavírus - Újabb óvodák nyílnak meg, maszkot osztanak, rászorulókon segítenek az önkormányzatok

2020.04.29

Aktuális

Több nagyvárosban újabb óvodákat nyitnak meg a gyerekek felügyeletére, országszerte a koronavírus-fertőzés ellen védő maszkokat osztanak, időseken, rászorulókon segítenek az önkormányzatok.

Visegrádi lélegzetláncolat - hogy ők is fellélegezhessenek

2020.04.28

Aktuális

A visegrádi szállodások összefogtak a most értünk helytállókért.

Koronavírus - Újra életbe lépnek a hétvégi szigorítások vidéken

2020.04.24

Aktuális

Ismét szigorítják a hétvégén a szabadban tartózkodás szabályait a nagyvárosokban. Az önkormányzatok - élve a kormánytól kapott felhatalmazásukkal - több kirándulóhelyet is újra lezárnak. Éjszakánként több helyen kijárási tilalom lesz érvényben.

Szerdán dönt a kormány az idősek vásárlási idősávjáról

2020.06.15

Országos hírek

Várhatóan szerdán dönt a kormány a 65 évnél idősebbek vásárlási idősávjáról - közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs hétfői online sajtótájékoztatóján.

Országos tisztifőorvos: 400 alá csökkent a kórházban ápoltak száma

2020.06.05

Helyi hírek

Négy olyan megye is van, ahol nincs aktív fertőzött.

Változatlanok a klímavédelem céljai

2020.06.03

Országos hírek

Az akcióterv keretében felszámolják az illegális hulladéktárolókat, megtisztulnak a folyók az illegális hulladéktól, valamint folytatódik a fásítási program is.

Visszatér az élet a magyar lelátókra

2020.05.28

Aktuális

Mától érvényes a kormányrendelet, pénteken már nézők előtt játszhat a Kaposvár és a ZTE az NB I-ben.

A bölcsődei és az óvodai csoportlétszám bővítését kezdeményezi a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke

2020.05.19

Aktuális

Az óvodák és bölcsődék kapacitása napokon belül szűkössé válik, így a kormánynál kezdeményezni fogja az 5 gyermekes maximális csoportlétszám bővítését - mondta Szita Károly, a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) elnöke hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában A politikus hangsúlyozta: a koronavírus-járvánnyal szembeni védekezés első felén sikeresen túl van az ország, az életnek vissza kell térnie a normális kerékvágásba.

Koronavírus - Többmilliárdos bevételkieséssel számolnak a vidéki nagyvárosok

2020.05.15

Aktuális

Több milliárd forintos bevételkieséssel számolnak a koronavírus-járvány miatt a vidéki városok az idén, a tartalékok ellenére módosítaniuk kell ez évi költségvetésüket. Az önkormányzatok arra számítanak, hogy az áthúzódó hatás miatt a következmények a jövő évre is kihatnak.

Facebook-élőben mondta ki a boldogító igent ez a somogyi pár – videó

2020.05.13

Helyi hírek

A koronavírus-járvány ellenére sem halasztotta el az esküvőjét ez a Somogy megyei pár.

Így strandolnak a siófokiak a járványhelyzetben

2020.05.11

Helyi hírek

Bizonyosra vehető az is, hogy nem csak nyári forróság, hanem turistaszezon is lesz.

Koronavírus - Járványügyi ellenőrzés volt a zselickislaki katolikus idősotthonban

2020.05.08

Aktuális

Ellenőrzést tartottak a Somogy Megyei Kormányhivatal járványügyi munkatársai a Kaposvári Egyházmegye fenntartásában működő Zselic Katolikus Idősek Otthonában Zselickislakon csütörtökön.

Koronavírus: az egészségügyi ellátások fokozatosan indulnak újra

2020.05.06

Országos hírek

Még jelenleg is leginkább sürgősségi ellátás zajlik, de folyamatosan elérhetőek lesznek az egyéb szakrendelések előzetes bejelentkezés útján.

Koronavírus: A védekezés új szakasza kezdődik mától

2020.05.04

Országos hírek

A Magyar Közlönyben megjelent intézkedések szerint Pest megye és a főváros kivételével hétfőtől megszűnik a kijárási korlátozás.

Koronavírus - Egyes városokban szigorodnak, több településen maradnak az eddigi kijárási korlátozások a hosszú hétvégén

2020.04.30

Aktuális

A vidéki városok többségében fenntartják, egyes településeken azonban szigorítanak a korábban bevezetett kijárási korlátozásokon a május 1-jei háromnapos hosszú hétvégén, még mielőtt hétfőtől a kormány új, az eddiginél lazább szabályokat állapítana meg. Tiszafüreden kijárási tilalmat vezetnek be, egyes Balaton-környéki települések lezárták minden turisztikai célpontot a kirándulók elől, Győrben tilos lesz a közterületi padokat használni, de megnyitják a szabadtéri sportpályákat, Debrecenben azonban lezárva maradnak a Nagyerdő egyes részei.

Koronavírus - Járványügyi ellenőrzés a Gyékényesi Gondozási Központban

2020.04.28

Aktuális

Ellenőrzést tartottak a Somogy Megyei Kormányhivatal járványügyi munkatársai a Gyékényesi Gondozási Központban kedden.

Novák: több könnyítést vezettek be a családtámogatásoknál

2020.04.25

Aktuális

Több könnyítést vezettek be a családtámogatásoknál, így például a babaváró támogatást a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet alatt született gyermekek után utólag, a veszélyhelyzet utáni két hónapban is lehet igényelni - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára pénteken a TV2 Mokka című műsorában.

Közel 30 nyelvből szervezhető online nyelvvizsga

2020.04.24

Aktuális

Az előírt feltételeknek megfelelő nyelvvizsgaközpontok mindegyike megkapta az akkreditációt az online formában szervezhető nyelvvizsgáztatáshoz. A mai nappal kiadott jogosultságok alapján négy nyelvvizsgaközpontnál akár 28 különböző nyelvből tehető elektronikus vizsga. A lehetőségnek köszönhetően a fiatalok az egészségügyi kockázatok növelése nélkül juthatnak többletpontokhoz a felsőoktatási felvételi eljárásban.