2024.03.28, Csütörtök
Folytatódott a vírus visszaszorulása, megszűnt az Operatív Törzs napi tájékoztatója
illusztráció - pixabay

Folytatódott a vírus visszaszorulása, megszűnt az Operatív Törzs napi tájékoztatója

mti

2021.05.25. 16:22

A kórházban kezeltek száma és a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja is folyamatosan csökken.

Hirdetés

A pünkösdi hétvége adatai is azt mutatják, hogy a járvány "visszahúzódóban" van - mondta a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője az operatív törzs nevében a járvány elleni védekezésért felelős testület keddi online sajtótájékoztatóján. Galgóczi Ágnes szavai szerint ez a magas átoltottságnak, a védelmi intézkedéseknek, a lakosság együttműködésének köszönhető.

Kedden 21, többségében idős, krónikus beteg hunyt el, és 164 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést. Az aktív fertőzöttek száma 101 537-re csökkent. Kórházban 1417 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 159-en vannak lélegeztetőgépen.

Magyarországon 5 026 529 ember kapott védőoltást, közülük 3 072 940-en immunizáltnak számítanak - emelte ki. Hozzátette, hogy a magyar lakosság átoltottság 51 százalék, szemben az európai uniós 35 százalékkal, és Magyarország továbbra is a második helyen van az oltási ranglistán.   

Elmondta: a kórházban kezeltek száma és a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja is folyamatosan csökken. Vasárnap, az 5 millió átoltott elérése után életbe lépett az újraindítás újabb fokozata, de néhány védelmi intézkedés még életben van, így például maszkot kell hordani az üzletekben, bevásárlóközpontokban és a tömegközlekedés járművein - mondta a szakember.

Szintén keddi hír, hogy megszűntek az Operatív Törzs napi tájékoztatói, legközelebb csak pénteken tartanak sajtótájékoztatót.

Országos hírekkoronavírus