2024.05.02, Csütörtök
Szeretetcsomag a siófoki kórház szuperhőseinek
siofok.hu

Szeretetcsomag a siófoki kórház szuperhőseinek

siofok.hu

2021.04.20. 15:44

185 gyerekrajz és üzenet is volt abban a szeretetcsomagban, amit a napokban adtak át a siófoki kórház járványhelyzetben helytálló dolgozóinak.

Hirdetés

A Kórházi szeretetcsomag elnevezésű országos kezdeményezés olyan egészségügyi intézmények támogatását célozza, ahol covidos betegeket látnak el – olvasható a siófoki városi portálon.

Az összegyűlt adományokból a szervezők a testet és a lelket erősítő élelmiszercsomagokat állítanak össze, valamint a lelkes támogatók és gyermekeik szeretetüzeneteit és rajzait is eljuttatják egy-egy kórház dolgozói számára. Immár sok-sok gyermekrajz díszíti a Siófoki Kórház-Rendelőintézet osztályait is, melyek boldog pillanatokat szerezhetnek orvosoknak, ápolóknak a lelkileg is nehéz mindennapokban.

Janklovics Natasa kétgyermekes édesanya a kezdeményezés ötletgazdája. „Márciusban, amikor kiírtam egy édesanyákat összekapcsoló Facebook-csoportban azt a kérdést, hogy szerintük, hogyan lehetne csomagot eljuttatni a kórházi dolgozókhoz, és csatlakoznának-e, rengeteg visszajelzés érkezett.

Két nap alatt összeállt 25 csapat, a csoportvezető édesanyák intézték a bevásárlást, szállítást, a többiek anyagilag támogatták a kezdeményezést. Első körben kiválasztottunk több mint 30 hazai kórházat, ahova eljuttattuk az élelmiszercsomagokat, gyermekrajzokkal, szívhez szóló, motiváló, erőt adó, lelküket megszólító képeslapokkal.

Nem sokkal később a Babagenetika Egyesület alapítója, Sevcsik M. Anna felkarolta akciónkat, melyhez egyre többen csatlakoztak. Megalapítottuk a Kórházi szeretetcsomag Facebook-csoportot, melynek már ezer tagja van, és az elmúlt hetekben már több mint 50 kórházba juttatunk el csomagokat” – beszélt a kezdetekről Janklovics Natasa.

A támogató kezdeményezésről bővebb információ a város oldalán érhető el.

Helyi híreksiófokSiófoki Kórház-Rendelőitézetkoronavírus