2024.04.30, Kedd
Somogyba érkezett a Coop Segély kamionja
kormanyhivatal.hu

Somogyba érkezett a Coop Segély kamionja

Somogy Megyei Kormányhivatal

2020.06.18. 17:33

Az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve idén ötödik alkalommal indult el a Coop Segély kamionja, amely összesen 8268 állami gondozásban nevelkedő, különleges ellátást igénylő gyermeknek juttat el országszerte adományt.

Hirdetés

Az élelmiszeradományt szállító kamion 2020. június 17-én érkezett meg következő állomására, Nagyszakácsiba. A mintegy 3 tonna súlyú felajánlás átadására a Somogy Megyei Gyermekvédelmi Központ, Óvoda, Általános Iskola és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat épületénél került sor.

 

 

A Somogy Megyei Kormányhivatalt Göntérné dr. Gyirán Szilvia képviselte, aki a nagyszakácsi gyermekotthon épülete mellett megrendezett eseményen köszönetét fejezte ki az adományozóknak azért a rengeteg felajánlott élelmiszerért, amelyet a Coop Segély Alapítvány és a CO-OP Hungary Zrt. adományoz évről évre a rászoruló gyermekeknek. A Marcali Járási Hivatal vezetője elmondta: a Coop adományozásának esetében a siker mindhárom feltétele megvalósul. Megvan a jó cél, az állami gondozott gyerekeknek nyújtott ajándék, amelyet közvetlenül juttatnak el hozzájuk, valamint az adományok megfelelő hasznosulása – tette hozzá Göntérné dr. Gyirán Szilvia.

 

 

Az átadáson részt vett Pekó László, a CO-OP Hungary Zrt. igazgatóságának elnöke, Dr. Kemény Dénes, a Coop Segély Alapítvány kuratóriumának elnöke, továbbá Kövér István Attila, Nagyszakácsi Község polgármestere, Tóth László Norbert, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Somogy Megyei Kirendeltségének igazgatója és Szikulai István, a Somogy Megyei Gyermekvédelmi Központ, Óvoda, Általános Iskola és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat igazgatóhelyettese is.

 

 

A Coop Segély Alapítvány az üzletlánc egyik országos társadalmi kezdeményezése. A szervezet 2010-es létrehozása óta idáig több mint 130 millió forintot fordított a bajbajutottak támogatására, ebből 75 millió forint jutott a korábbi évek során a különleges ellátást igénylő gyermekek étkeztetésének segítésére, valamint több mint 55 millió forint értékű vásárlási utalványt és élelmiszer segélycsomagot adományoztak a legnagyobb katasztrófák idején, pl. az árvíz és a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak részére.

AktuálisSomogy megyeCoop Segély kamion