2024.04.19, Péntek
Elkészült a szabadtéri sportpark a Kossuth erdőben
fonyod.hu

Elkészült a szabadtéri sportpark a Kossuth erdőben

fonyod.hu

2020.07.21. 18:00

Kültéri fitnesz eszközök kerültek telepítésre a Palonai Magyar Bálint Általános Iskolával szemben, a Kossuth erdőben. A műszaki átadás - átvétellel immáron hivatalosan is Fonyód Város Önkormányzatának üzemeltetésébe került a közel 90 m2 alapterületű, fedett létesítmény.

Hirdetés

Az elmúlt évek sportos törekvéseinek sorába jól illeszkedik ez a most megvalósult terv. A közelmúltban gazdagodott településünk sportcélú objektumokkal, úgy mint a szabadtéri kondipark a Panoráma strandon, Teqball asztalok, vagy az Árpád parti rekortán borítású futópálya.

A „C” típusú sportpark kültéri fitneszeszközei a következők: bordásfal, lépegetők, egyenes húzódzkodó, fekvőtámasz elemek, kombinált húzódzkodó, haspad és hátpad, oszlopok között dupla multifunkciós tréner, vízszintes hullám, alacsony húzódzkodó - tolódzkodó.

Az ütközőfelület anyaga biztonságos gumilap. A felhasználókat egy helyszínen kifüggesztett használati útmutató segíti. A fedésnek köszönhetően sem az erős napsütés, sem a csapadék nem hiúsíthatja meg az edzeni vágyók terveit.

A legkülönbözőbb nehézségi fokú mozgások kivitelezésére ad lehetőséget a sportpark. Általános képességfejlesztésre és egyensúly-érzék fejlesztésére, has- és hátizom erősítő, láberő fokozó gyakorlatok végrehajtására, a különböző testtájak izomcsoportjainak megmozgatására alkalmas a létesítmény. Akár 10 fő köredzéses rendszerű foglalkozását is meg lehet itt tartani. Minden korosztály számára kikapcsolódást nyújtanak a különböző eszközökön végezhető gyakorlatsorok.

A kivitelezés célja a rekreációs indíttatású szabadidősport népszerűsítése, a fonyódiak és az itt aktívan pihenő vendégek edzettségi állapotának javítása volt.

AktuálisKossuth erdőszabadtéri sportparkFonyódSomogy megye