2024.04.27, Szombat
Jövő augusztusra elkészülhet a Sió-projekt
Fotó: siofok.hu

Jövő augusztusra elkészülhet a Sió-projekt

siofok.hu

2022.01.22. 16:16

A kivitelezés várható befejezési határideje 2022. november 19-ről 2023. augusztus 31-re módosul – válaszolta a Siófoki Hírek kérdésére a vízügy.

Hirdetés

Dr. Lengyel Róbert polgármester nemrég egyeztetett a Sió-projektről, a hajózó- és a vízleeresztő zsilip, valamint az új kiliti duzzasztómű építéséről a vízügyi illetékesekkel és ekkor hangzott el a vízügyesek részéről: a beruházás várható befejezési ideje 2023 ősze - derül ki a siófok.hu cikkéből. A Siófoki Hírek tavaly év elején kérdezte erről a vízügyet, s azt a választ kapták: az akkor napvilágot látott sajtóhírekkel ellentétben, hogy az átadási határidő változatlanul 2022 novembere.

Most azonban az Országos Vízügyi Főigazgatóság sajtóosztálya már azt a választ adta: ahogyan már a siófoki polgármester is beszámolt róla, a kivitelezés várható befejezése nem idén november, hanem jövő augusztus vége. Válaszuk szerint a kormány többletforrásokat biztosított a projekthez, mely így kiegészült a siófoki nagyműtárgyak rekonstrukcióján és a Sió-csatorna kapacitásbővítésén túl például a vizes élőhelyek kialakításával és a Sió-menti árvízvédelmi töltés áthelyezésével.

A beruházás ezen munkarészek elvégzéséhez szükséges időtartammal hosszabbodik meg, nincs tehát szó a projekt kivitelezési munkáinak csúszásáról – hangsúlyozta a vízügy sajtóosztálya, mely arról is beszélt: 2022 és 23 során Siófokot érintően folytatódik a kiliti duzzasztó építése, a siófoki leeresztő- és hajózsilip, valamint az üzemi területen az üzemviteli épület és híd építése. A munkálatokhoz a Sió-menti Krúdy sétány igénybevétele előreláthatóan 2023 márciusáig szükséges, ami nem jelent a jelenlegihez képest nagyobb forgalomterhelést.

AktuálissiófokBalatonépítőiparOrszágos Vízügyi Főigazgatóság