2024.04.19, Péntek
Férfi röplabda Extraliga - Kialakult a negyeddöntő párosítása
Illusztráció - Pixabay

Férfi röplabda Extraliga - Kialakult a negyeddöntő párosítása

MTI

2022.03.08. 13:25

Kialakult a párosítás a férfi röplabda Extraliga jövő csütörtökön rajtoló negyeddöntőjében.

Hirdetés

A versenykiírás szerint az alapszakaszban 1-3. helyen végzett csapatok - sorrendben a Pénzügyőr, a Kaposvár és a Kazincbarcika - választhattak az 5-8. helyen végzett együttesek közül, míg a negyedik MAFC-BME-nek a fennmaradó gárda jutott. A választás alapján a címvédő PSE a nyeretlen Dunaújvárossal, a Kaposvár a Debrecennel, a Kazincbarcika pedig a Kistexttel találkozik az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcban, míg a MAFC így a Kecskeméttel csap össze.

A legkésőbb március 30-án záruló negyeddöntő utáni pontos program egyelőre kérdéses, ugyanis az a legjobb négybe jutó csapatoktól függ. Amennyiben oda olyan együttesek kerülnek, amelyeknek nincs az április eleji U20-as Európa-bajnoki selejtezőn érintett játékosuk, úgy az elődöntők április 2-án rajtolnak, ez esetben a helyosztók (döntő és bronzmérkőzés) első játéknapja április 21.

Amennyiben a négy közé jut az utánpótlás Eb-selejtezőn érintett játékost foglalkoztató csapat, úgy az elődöntők április 12-én, az éremcsaták pedig április 27-én kezdődnek. Minden párharcban három mérkőzés szükséges a sikerhez.

A negyeddöntő párosítása (zárójelben az alapszakaszban elért helyezés):

Pénzügyőr SE (1.)-Dunaújvárosi KSE (8.)
Fino Kaposvár SE (2.)-Debreceni EAC (7.)
Vegyész RC Kazincbarcika (3.)-Kistext SE (6.)
MAFC-BME (4.)-Kecskeméti RC (5.)

AktuálisKaposvárférfi röplabdaröplabdasport