2022.11.26, Szombat
Hat magyar csapat indul az európai röplabdakupákban
Illusztráció - Pixabay

Hat magyar csapat indul az európai röplabdakupákban

MTI

2022.06.07. 16:56

Összesen hat magyar klubcsapat jelezte indulási szándékát a nemzetközi röplabdakupák 2022/23-as idényében.

Hirdetés

A magyar szövetség keddi tájékoztatása szerint ezúttal is a nőknél nagyobb a részvételi kedv: a bajnok és kupagyőztes Vasas Óbuda a Bajnokok Ligájában, a bajnoki ezüstérmes Swietelsky-Békéscsaba és a bronzérmes Szent Benedek RA a CEV Kupában, míg az előző idényben ötödik Fatum-Nyíregyháza a Challenge Kupában szerepel majd. Közülük a Magyar Kupában ezüstérmes Szent Benedek nemzetközi kupaújonc.

A férfiaknál a bajnoki ezüstérmes Fino Kaposvár SE a CEV-, a bajnoki negyedik Vegyész RC Kazincbarcika padig a Challenge Kupába nevezett. A férfiaknál a bajnok Pénzügyőr SE és a bronzérmes MAFC-BME, míg a nőknél a negyedik 1.MCM-Diamant Kaposvár jelezte, nem tudja vállalni a nemzetközi kupaszereplést.

Az MRSZ kiemelte, a Vasas szándéknyilatkozatot küldött az európai szövetségnek, hogy amennyiben az esetleges visszalépések következtében lehetősége van, akkor a főtáblás szereplést is vállalja a BL-ben. A húszcsapatos csoportkörben a legutóbbi szezonban a Nyíregyháza, a 2019/20-as idényben pedig épp a fővárosiak révén volt magyar résztvevő. A magyar bajnok a május végén kiadott európai kuparangsor alapján csak a selejtezőben indulhat.

 A BL-selejtező, valamint a többi nemzetközi kupasorozat sorsolását június 28-án tartják Luxembourgban.

AktuálisKaposvársportröplabda