2024.04.26, Péntek
Az Egrokorr festékgyártó vállalat felvásárolta a Somogy megyei Tekla Kft.-t
Illusztráció - Pixabay

Az Egrokorr festékgyártó vállalat felvásárolta a Somogy megyei Tekla Kft.-t

MTI

2022.11.06. 08:00

Az Egrokorr Zrt. saját forrásból megvásárolta meglévő érdi gyára mellé a Somogy megyei Nagyszakácsiban működő  Tekla Festékgyártó és Szolgáltató Kft.-t.

Hirdetés

A Pest megyei Egrokorr Festékipari Zrt. a hazai festékpiac egyik meghatározó szereplője, a Somogy megyei Tekla Kft. megvásárlásával erősíti piaci pozícióját - tájékoztatta a társaság az MTI-t pénteken. Egry Csaba tulajdonos-vezérigazgató közleményben ismertette: az Egrokorr Zrt. saját forrásból megvásárolta meglévő érdi gyára mellé a Somogy megyei Nagyszakácsiban működő  Tekla Festékgyártó és Szolgáltató Kft.-t.

Az Egrokorr a Tekla festékgyár megvásárlásával 40 ezer négyzetméter területhez, 1000 négyzetméter korszerű gyártóberendezésekkel felszerelt gyártócsarnokhoz és 1700 négyzetméter raktárépülethez jutott hozzá. A nagyszakácsi gyár festékgyártó kapacitása évi 1500 tonna - tájékoztattak. A Pest megyei cég a felvásárlással elsősorban gyártási kapacitását kívánta bővíteni költséghatékony módon. A gyártás folytonossága mellett már elkezdődött az épületek korszerűsítése, amelyet a jövőben energetikai beruházások is követnek - jelezték.

Az Egrokorr Zrt. a következő évben már új termékekkel kíván megjelenni a piacon, Tekla márkanév alatt - közölték. Az Egrokorr évente mintegy 1600 tonna festéket állít elő érdi folyékonyfesték- és porlakkgyártó üzemében. Termékeivel a lakossági zománcfestékek és speciális festékek piacán, valamint a hazai ipari felhasználók piacán van jelen, de külföldi leányvállalatain keresztül Romániába és Szerbiába is exportál. A közleményben ismertették, hogy az Egrokorr 2021. évi nettó árbevétele meghaladta a 2,5 milliárd forintot, adózott eredménye pedig a 250 millió forintot.

AktuálisNagyszakácsiEgrokorrTekla Kft.Somogy megye