2024.04.22, Hétfő
Balatoni élmények - biciklis túraútvonallal egészült ki a tókerülő kör
Fotók: Illusztráció, unsplash.com és balatonbike365.hu

Balatoni élmények - biciklis túraútvonallal egészült ki a tókerülő kör

MTI

2024.02.24. 10:00

Az új, közel 400 kilométeres KalandKör a parttól távolabbi látványosságokhoz kalauzolja el a kerékpározókat.

Hirdetés

Biciklis túraútvonallal egészült ki a Balaton körül csaknem ezer kilométer hosszan kijelölt kerékpáros útvonalhálózat - közölte a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány keretein belül létrejött VisitBalaton365 csütörtökön az MTI-vel.
 


Ingyenes online alkalmazás is segíti a túrázókat

A csaknem 400 kilométeres KalandKörön (KK400) egységes jelrendszer vezeti végig a bicikliseket 263 irányjelző táblával.

A BalatonBike365 hálózat segítségével bármelyik part menti településről könnyen rá lehet csatlakozni, a GPS-alapú tájékozódást az ingyenes online alkalmazás segíti - írták.

A Balatont megkerülő új túraútvonalon, amely a parttól távolabb eső látványosságokat is elérhetővé teszi, könnyebb és nehezebb szakaszok váltják egymást.

Új élményeket akarnak adni az aktív pihenésre vágyóknak

A VisitBalaton Nkft. ügyvezetője a KK400 létrehozását is részben ezzel indokolta, a tókerülő kört ugyanis már sokan végigtekerték, nekik új kihívásokra van szükségük. A KK400-at bárki teljesítheti, aki élményre és kalandra vágyik, a regisztráló kerékpárosok minden szakasz sikeres teljesítését követően letölthető és megosztható online oklevelet, az összes szakasz teljesítése után ajándékot kapnak - tette hozzá Princzinger Péter. A KK400 útvonalleírása, térképe, szintrajza a regisztrációs felülettel és a mérési szakaszokkal együtt a BalatonBIKE365 honlapjáról érhető el.

AktuálisBalatonkerékpárútkerékpáros térképkerékpártúraturizmusKalandKör