2024.04.12, Péntek
Nárciszünnep a Rippl-Rónai Látogatóközpontban
Fotók: ripplronaiemlekhaz.smmi.hu

Nárciszünnep a Rippl-Rónai Látogatóközpontban

MTI

2024.03.22. 07:03

Koncertek, népi játszótér és élményfestés - csak néhány program a változatos kínálatból.

Hirdetés

Színes programokkal várják az érdeklődőket a kaposvári Nárciszünnepen, amelyet március 23-án tartanak a Rippl-Rónai Emlékházban és Látogatóközpontban, valamint annak parkjában.A szervező Rippl-Rónai Múzeumnak az MTI-hez eljuttatott tájékoztatója szerint a rendezvényen a Vattacukor zenekar, a Z-Generáció és a Somogy Zenekar ad koncertet. A látogatók kézműves-foglalkozásokon, népi játszótéren, élményfestésen, interaktív huszárpróbán vehetnek részt - írták.
 


Tárlatvezetésen mutatják be Rippl-Rónai munkásságát

Az érdeklődők láthatnak divatbemutatót, és tárlatvezetéseken ismerhetik meg a múzeum képzőművészeti gyűjteményét, azon belül Rippl-Rónai József festőművész munkásságát.
A múzeum kaposvári, Fő utcai főépülete és az emlékház között kisvonat közlekedik, amelyet térítésmentesen vehetnek igénybe a fesztiválra érkezők.
 


A festőművész egykori otthában rendezik a Nárciszünnepet

Rippl-Rónai Józsefnek haláláig volt otthona a Nárciszünnepnek helyet adó Róma-hegyi villa és annak ezekben a napokban nárciszokkal díszített parkja. A művész a pajtaépületből átalakított műteremben alkotott, galambokat, méheket, szarvasmarhákat tartott, és volt egy szamara is, amelynek a kaposvári sétálóutcán állítottak emléket.
 A nárciszokat szerető festőművész körül nagy élet zajlott, a ma már emlékházként működő épületben a magyar irodalom olyan hírességeit látta vendégül, mint Ady Endre vagy Móricz Zsigmond.

AktuálisKaposvárnárciszünnepRippl-Rónai Emlékházban és LátogatóközponttárlatvezetésVattacukor zenekarZ-generációSomogy Zenekar