2024.07.27, Szombat
 Ismét Nyárköszöntő fútóverseny a Zselicben
Fotó: SEFAG - somogyi erdők / facebook

Ismét Nyárköszöntő fútóverseny a Zselicben

Forrás: SEFAG - somogyi erdők / facebook

2024.06.03. 11:15

Június 8-án ismét megrendezik immár nyolcadszor a futóversenyt a Zselici Csillagparkban,a Ropolyi pihenőhelyen.

Június 8-án háromféle táv, ajándékok, vadpörkölt és a somogyi erdő kincsei várják a futókat és az érdeklődőket a nyolcadik erdei futóversenyen a zselici Ropolyi pihenőhelyen (Bőszénfa), Kaposvár közelében.

 

A somogyi állami erdőket gondozó SEFAG Zrt. és a Somogy Megyei Erdész és Természetvédő Egyesület nyolcadik alkalommal várja a mozgás és a természetkedvelőjet futóversenyére. Az indulók a Zselici Csillagpark útjain június 8-án három távon mérethetik meg magukat. A kezdőknek a 3,8 az edzettebbeknek a 10km-es távot javasolják a szervezők, de lehetőség nyílik félmaratoni táv teljesítésére is. 

 

 

A szervezők az útvonal mentén frissítőkkel várják a futókat. A megfáradt sportolókat vadpörkölt és langalló is várja a célban a Ropolyi pihenőhelyen.
A kísérőknek, szurkolóknak a versenyközponttól mindössze 1,5 kilométerre lévő Zselici Csillagvizsgálóban érdekes csillagászati programokkal készülnek. A korábbi években a csodálatos időjárás lehetővé tette a piknikezést és a napozást, valamint a kirándulást, az erdői kincseinek felfedezését.

AktuálisSEFAG Erdészeti és Faipari Zrt.ZselicZselici Csillagparkfutóverseny