2024.06.18, Kedd
Elkezdődött a balatoni hajózási előszezon
Fotó: bahart.hu

Elkezdődött a balatoni hajózási előszezon

Forrás: bahart.hu

2024.06.04. 08:05

A nyár első hónapjában hétvégenként minden kikötőből kifutnak a hajójáratok.

Sűrűbb menetrend és bővülő kedvezmények várják a hajózókat - Kezdődik az előszezon a BAHART-nál! A kiemelkedő tavaszi forgalmat követően, június 1-jén kezdetét veszi a balatoni hajózási előszezon, így hétvégenként már minden kikötőből elindulnak a hajójáratok, a kiemelt kikötők pedig hétköznap is várják utasaikat. Több mint hatmilliárd forintos kormányzati támogatásával megvalósult flottabővítésnek köszönhetően az előszezonban gyakrabban közlekedhetnek a hajók a partok között, emellett a kedvezmények is kibővülnek az első nyári hónaptól. 

 

A menetrend szerinti járatok naponta indulnak

Badacsony, Balatonföldvár, Balatonfüred, Fonyód, Siófok, Tihany és Tihanyrév kikötőiből naponta indulnak a menetrend szerinti járatok, míg a további 10 Balaton-parti kikötőből pénteken, szombaton és vasárnap futnak ki a menetrendi hajók a június 1-jétől kezdődő előszezonban.
Fonyód és Badacsony között mindkét irányban napi 9-9 hajójárat indulását tervezi a BAHART, míg Siófok és az északi-part települései között hétfőtől-csütörtökig irányonként 7, pénteken és hétvégén pedig irányonként 9 járat áll az utasok rendelkezésére. A két part között járó átkelő hajókon − beleértve a péntekenként és hétvégente közlekedő Balatonboglár-Révfülöp járatot is −, nagy kerékpáros kapacitású hajók teljesítenek szolgálatot. A Balaton környéki biciklis közlekedők száma az idei adatok alapján több, mint kétszerese a tavalyinak, így a Társaság a kikötőkbe kihelyezett extra kerékpártárolók telepítésével is segíti a kerékpáros kirándulókat.
A július 5-ig tartó előszezonban 8 kikötőben várják az utasokat egyórás sétahajózásra és a nagy népszerűségnek örvendő naplemente néző sétahajó programra.

AktuálisBalatonmenetrendBalatoni Hajózási Zrt. SiófokFonyód