2024.09.19, Csütörtök
Büntetőpárbaj után búcsúzott a Kaposvár a labdarúgó kupaküzdelmektől
Fotó_ Rákóczi FC facebook oldala

Büntetőpárbaj után búcsúzott a Kaposvár a labdarúgó kupaküzdelmektől

Forrás: rakoczifc.hu

2024.09.16. 09:40

A MOL Magyar Kupa harmadik fordulójában a Facultas-Tiszafüredi VSE-vel csapott össze a Rákóczi. Tizenegyesekkel a fürediek jutottak a legjobb 32 közé.

Az NB III. Észak-Keleti csoportjában játszót FAcultas-Tiszafüred VSE volt a Kaposvár hramadik körös ellenfele a  MOL Magyar Kupában.  Az első ziccerre sem kellett sokat várni, hiszen az első negyed óra elteltével az ellenfél csatára, Pataki Viktor került helyzetbe, azonban Horváth Fábián remekül lépett ki a kapujából, s lábbal hárított. A következő tiszafüredi helyzetnél viszont már kapusunk is tehetetlen volt, pedig elsőre még védte Pap Zsolt helyzetét, azonban a kipattanó a támadó elé került, s ezúttal már nem hibázott (0–1). A szünetig megtartották az előnyüket a vendégek, ugyanis Babinszky Bence ziccerét védte Tajti Bence kapus védte - olvasható a tudósítás a somogyiak oldalán.

Nem bírt egymással a két csapat

A második félidőben  Pap Zsolt kis híján megduplázta a vendégek előnyét, azonban a kaposváriak csapatkapitánya, Hadaró Valentin a gólvonalról kikanalazta a labdát. A hajrába lépve pedig a másik kapu előtt tűnt fel, s ha már ott volt a hálóba csúsztatta a labdát egy szöglet után (1–1). A hosszabbításban nem esett újabb gól, ezért büntetőkkel dőlt el a továbbjutás. Először a kapsováriak csapatkapitánya állt a labda mögé, de fölé lőtt, így Pap Zsolt, akárcsak a rendes játékidőben, ezúttal is előnybe tudta juttatni a Tiszafüredet. Második rúgó, Pusztai Dániel csak kapufáig jutott, azonban a vendégek részéről Bényei Balázs nem rontott. A harmadik körben Heil Máté büntetőjét Tajti Bence védte, emiatt Trencsényi Bence nyugodtan állhatott a labda mögé, s nem is rontott. A Tiszafüred így büntetőkkel került a legjobb 32 csapat közé a MOL Magyar Kupában.

Kaposvári Rákóczi FC–Facultas-Tiszafüredi VSE 1–1 (0–1, 1–1, 1–1), büntetőkkel: 0–3
Kaposvár, Rákóczi Stadion, 250 néző. V.: Farkas T. (Sinkovicz D., Végh M.).
Kaposvári Rákóczi FC: Horváth F. – Görög, Balogh Á., Hadaró, Pusztai – A. Mazzonetto, Szederkényi – Babinszky (Pressing, a 70. percben (Heil, a 107. percben)), Horváth B., N. Mazzonetto – Mayer M. (Balla, a 60. percben). Vezetőedző: Székely Tibor.
Facultas-Tiszafüredi VSE: Tajti B. – Kovács D. (Dibusz, a 91. percben), Major M., Bényei, Aranyos (Szövetes, a 91. percben), Engel – Trencsényi, Barzsó, Mácsai (Karmacsi, a 87. percben), Pap – Pataki (Ballók, a 75. percben). Vezetőedző: Dorcsák Zoltán.
Gólszerzők: Hadaró (a 76. percben), illetve Pap (a 36. percben).

AktuálisKaposvárKaposvári Rákóczi FCMOL Magyar Kupa