2024.09.18, Szerda
Elkezdődnek a férfi vízilabda ob I. küzdelmei
Fotó: Kaposvári Vízilabda Klub facebook oldala

Elkezdődnek a férfi vízilabda ob I. küzdelmei

MTI

2024.09.13. 10:30

Szombaton az Eger és a Szolnok összecsapásával megkezdődik a férfi vízilabda ob I 2024/25-ös szezonja, amelynek toronymagas favoritja a címvédő Ferencváros. A Kaposvár hazai pályán kezd.

A zöld-fehérek az előző szezonban a Bajnokok Ligájában is diadalmaskodtak, ráadásul keretük tovább erősödött, hiszen két világbajnok, Vámos Márton és Manhercz Krisztián is visszatért az együtteshez. Az FTC több mint két éve nem kapott ki a bajnokságban, legutóbb 2022. március 19-én a Szolnokkal szemben maradt alul, azóta 56 mérkőzésen sikerült megőriznie veretlenségét. Amennyiben Nyéki Balázs együttese, igazolva a papírformát aranyérmes lesz, akkor a Ferencváros története 27. bajnoki elsőségét ünnepelheti, amivel az ősi rivális Újpestet maga mögé utasítva egyedül az örökrangsor élére kerül.

Hagyományos mentrend szerint zajlanak a meccsek

Az előző szezon a világbajnokság, Európa-bajnokság, olimpia "hármas" miatt különleges lebonyolításban zajlott, most visszatér a hagyományos menetrend, azaz az alapszakaszban oda-visszavágós rendszerben találkoznak egymással a csapatok. Ezt követi a rájátszás, az egymás elleni összecsapások eredményei alapján a szokásos 7 megszerzett pontig az elődöntőkben (illetve a további keresztbejátszásoknál, 5-8., 9-12.). A finálé, a bronzmeccs, és az ötödik helyért rendezett párharc ebben a szezonban már három győzelemig tart, míg a többi helyosztó két sikerre megy.

Az 1. forduló programja:

szombat: DIGI-Eger - Szolnoki Dózsa Praktiker 17.45

szeptember 17.,

kedd: DVSE-Master Good - FTC-Telekom Waterpolo 19.15

szeptember 18.,

szerda: PVSK-Mecsek Füszért - VasasPlaket 19.00

Kaposvári VK-Szegedi VE 19.30

PannErgy-Miskolci VLC - EPS-Honvéd 19.30

AktuálisKaposvárférfi vizilabdaKaposvári VK