2024.09.19, Csütörtök
Nehéz kezdet a férfi röplabda Bajnokok Ligájában - Sok a hiányzója a Kaposvárnak
Fotók: Fino Kaposvár facebook oldal

Nehéz kezdet a férfi röplabda Bajnokok Ligájában - Sok a hiányzója a Kaposvárnak

MTI

2024.09.17. 08:45

Amellett, hogy az osztrák bajnok Hypo Tirol Innsbruck kemény ellenfélnek ígérkezik, a Fino Kaposvárnak azzal is meg kell küzdenie a férfi röplabda Bajnokok Ligája szerdán rajtoló selejtezőjében, hogy nem tud teljes csapattal kiállni.

A legutóbbi szezonban bajnok és kupagyőztes somogyiak egymás után másodszor indulnak el a legrangosabb európai kupasorozat kvalifikációjában: egy évvel ezelőtt a csoportkörös rendszerű selejtezőben igencsak véleményes körülmények között búcsúztak. Akkor Burgaszban az utolsó forduló utolsó összecsapásán a házigazda, addig szettet sem veszítő bolgár együttes 3-0-ra kikapott a jóval gyengébb játékerőt képviselő montenegrói OK Budvától, így a körbeverésnek köszönhetően ez a két csapat "kéz a kézben" jutott a második csoportkörbe, míg a kaposváriaknak a CEV Kupa maradt.

Számos probléma nehezíti a somogyiak helyzetét

A szerb Slobodan Prakljacic edzette kaposvári alakulatra ezúttal is nehéz feladat vár, ugyanis az Innsbruck amellett, hogy gyakori résztvevője a nemzetközi sorozatoknak, a mostani idényben nyolc idegenlégióst foglalkoztat. "Egyáltalán nem vagyunk kész, ez a párharc meglepően korán van, nem is számítottunk arra, hogy szeptember közepén már BL-selejtezőt kell majd játszanunk. Ez persze az innsbruckiakra is igaz" - fogalmazott az MTI-nek a szerb tréner. A vezetőedző kiemelte: amellett, hogy vannak sérüléssel bajlódó játékosaik, az is nehezíti a dolgukat, hogy az együttes kezdőnek szánt kínai átlója válogatottbeli kötelezettsége miatt még nem érkezett meg Kaposvárra, így nem teljes a keretük. "Ezt leszámítva elvégeztük a munkát, amit el lehetett, és tisztességesen felkészültünk a párharcra. Komplett és komoly ellenfél az Innsbruck, nehéz találkozóra számítok, de remélem, ki tudjuk használni az erősségeinket, mert jó eredményt szeretnénk elérni" - mondta Prakljacic.

Hazai pályán kezd a Kaposvár

A párharc első mérkőzése szerdán 19 órakor kezdődik a Kaposvár Arénában, a visszavágó jövő szerdán 18 órakor lesz Innsbruckban. A továbbjutóra montenegrói vagy horvát rivális vár a következő fordulóban, a húszcsapatos főtáblára kerüléshez három párharcot kell sikerrel venni. A vesztes sem búcsúzik Európától, hanem a CEV Kupába kerül át, ahol a 64 között egy másik első fordulós BL-párharc vesztesével, az északmacedón VC Strumicával vagy a görög Olimpiakosszal találkozik október második és harmadik hetében.

AktuálisKaposvárférfi röplabda Bajnokok LigájaFino Kaposvár