2024.04.20, Szombat

Így fog kinézni a Kaposvári Közlekedési Központ

kaposvar.hu

2018.05.15. 20:41

Október óta zajlik a Kaposvári Közlekedési Központ tervezése, melynek első ütemeként elkészültek az építési engedélyezési tervek.

Hirdetés

A beruházás nem csak a Budai Nagy Antal utca és környékének szerkezeti és építészeti átalakításával jár majd, hanem komoly közlekedésfejlesztéssel, ezáltal a belváros közlekedésterhelésének csökkentésével is.

Megépül a Béla király úti közúti felüljáró, így a vasúti forgalomtól független, külön szintű kapcsolat létesül a belváros és a déli városrészek között. A Csik Ferenc sétány továbbépítésével – és az említett közúti felüljáróval történő összekötésével – a Baross Gábor utca-Budai Nagy Antal utca-Achim András utca forgalmi terhelése csökkenni fog, ezen kívül a közösségi közlekedés járatai is több irányból megközelíthetik majd a fürdőkomplexumot.

Az elmúlt héten megtörtént az első két munkaterület átadás is, így a napokban megkezdődik az ideiglenes autóbusz-pályaudvar építése a Vásártéri úton, illetve a volt honvédségi terület épületállományának bontása a leendő közúti felüljáró helyének biztosítására.

Egy ilyen beruházás elkerülhetetlenül sok forgalomkorlátozással és forgalomátszervezéssel, időnként zajjal és egyéb, az építkezésekre jellemző kellemetlenséggel jár majd. Az önkormányzat arra kér mindenkit, hogy próbálják meg türelemmel viselni ezeket, a városvezetés és a kivitelezők mindent elkövetek annak érdekében, hogy az építés ideje alatt az elérhető legnagyobb rend, és a legkevesebb kellemetlenség érje a kaposváriakat. Az építkezés megindulásával folyamatosan tájékoztatni fogjuk a városlakókat, nem csak annak előrehaladásáról, hanem az aktuális forgalmi rendről és a várható forgalomátszervezésekről is.

GazdaságKaposvárKaposvári Közlekedési Központvasúti forgalomközlekedésterhelés