2024.05.20, Hétfő
A Dél-Dunántúlon 1,6 milliárdból fejlesztik a hulladékgazdálkodást
pixabay - illusztráció

A Dél-Dunántúlon 1,6 milliárdból fejlesztik a hulladékgazdálkodást

MTI

2018.07.22. 11:30

Fejlesztik a hulladékgazdálkodást a Dél-Dunántúlon, a Kaposmenti Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás idén mintegy 1,6 milliárd forintot fordít erre - tájékoztatta a szervezet az MTI-t.

A társulás közleménye szerint a 87,6 százalékban uniós és állami forrásból finanszírozott projektben a meglévő három mellé új hulladékudvar létesül Igalban és Somogyjádon, ahol a lakosság ingyen leadhatja a feleslegessé vált, de másoknak értékes ruhákat, használati tárgyakat, továbbá azon hulladékot, amelyet a közszolgáltató nem visz el a kommunális hulladék begyűjtésekor.

Kaposváron fedett bálatároló épül a hulladékkezelő telep szelektív válogatója mellé, fejlesztik a telepen alkalmazott technológiát, továbbá több helyre gyűjtő- és szállítójárműveket, üzemeltetéshez szükséges eszközöket vásárolnak - tették hozzá.

A társulás 2005-ben alakult az uniós követelményeknek megfelelő integrált hulladékgazdálkodási rendszer kialakítására, munkájában 127, Baranya, Somogy és Tolna megyei település vesz részt.

GazdaságSomogy megyeKaposvárIgaldél-dunántúlhulladékgazdálkodásKaposmenti Hulladékgazdálkodási Önkormányzati TársulásSomogyjád