2024.04.26, Péntek

A Szabadics munkájával fejlődik a Dél-Dunántúl infrastruktúrája

magyarepitok.hu

2018.10.30. 05:00

Böhönye község szennyvízhálózatának fejlesztésével immáron a teljes belterület csatlakozhat a rendszerhez.

Hirdetés

Korszerűsödött a Somogy megyei Böhönye község szennyvízhálózata. A Környezeti és Energetikai Hatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretében létrejött fejlesztést a Szabadics Zrt. végezte 408 millió forintból.

Több mint száz tulajdonos csatlakozhat a rendszerre

A projekt lehetővé tette Böhönye község belterületén a szennyvízgyűjtő és elvezető rendszer bővítését, illetve a szennyvizek tisztítása kapcsán a meglévő és üzemelő szennyvíztisztító telep bővítését és korszerűsítését. Így, a fejlesztésnek köszönhetően 5 utca és 124 olyan ingatlan tulajdonosa is ráköthet a hálózatra, ott is, ahol eddig nem volt erre lehetőség.

 

A képre kattintva galéria nyílik!

Az 1997 óta működő szennyvíztelep megújítására azért volt szükség, mert egyrészt korszerűtlen volt, másrészt üzemeltetése nem volt elég hatékony. A beruházás segítségével Böhönye teljes belterületére kiteljesedő szennyvízhálózat jött létre, amely magasabb szintre emeli a község infrastruktúráját, jobb életminőséget biztosít lakóinak, s növeli a gazdasági vonzerejét.

Csak 5% önerőre van szükség a csatlakozáshoz

A szennyvízhálózatra való csatlakozás ingyenes, csupán az 1250 forintos csoportos rákötést kell kifizetni és a szükséges szakaszt kiépíteni a fürdőig, vagy a konyháig a tulajdonosoknak.

Kovács Tamás, a Szabadics Zrt. vezérigazgató a projekt átadásán elmondta, hogy a fejlesztés hatására nem csak élhetőbbé válik a település, de az ingatlanok értéke is várhatóan megnő.

Galéria

szennyvízKörnyezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP)GazdaságSomogy megyevízgazdálkodásSzabadics Zrt.