2020.06.07, Vasárnap

Hirdetés

Termőföldek visszaadásáért indított pert a somogyi ügyészség
Twitter - illusztráció

Termőföldek visszaadásáért indított pert a somogyi ügyészség

MTI

2019.02.14. 16:30

Bűncselekmény útján szerzett tizenkilenc termőföld visszaadásáért indított polgári pert a Somogy Megyei Főügyészség a közelmúltban - tájékoztatta az ügyészség csütörtökön az MTI-t.

Hirdetés

Azt írták: az ügy előzménye egy büntetőeljárás, amelynek vádlottja elhunyt rokonai nevében készített meghatalmazásokkal kötött ajándékozási szerződések révén megszerzett összesen 44,5 hektárnyi, 1694,36 aranykorona értékű ingatlant.

A főügyészség közjogi szakága keresetében azt kéri a Kaposvári Törvényszéktől, hogy az eredeti tulajdonosok tulajdonjogának visszajegyzése mellett törölje az ingatlan-nyilvántartásból a vádlottnak, egyben a polgári per alperesének az érintett földekre bejegyzett tulajdonjogát.

Hangsúlyozták, az ügyészség közérdekre alapított fellépését az a nyilvánvaló társadalmi érdek indokolja, hogy töröljék az ingatlan-nyilvántartásból a bűncselekménnyel szerzett tulajdont, különösen akkor, ha a büntetendő tevékenység a nemzeti vagyon részét képező termőföldek megszerzésére vonatkozó szigorú szabályok kijátszására is irányul.
 

GazdaságSomogy Megyei Főügyészségtermőföldpolgári per