2024.04.20, Szombat
Ezeken a szakaszokon már használható az R67-es gyorsút
Fotó: Dernovics Tamás (magyarepitok.hu)

Ezeken a szakaszokon már használható az R67-es gyorsút

sonline.hu, magyarepitok.hu

2019.05.06. 15:10

A Strabag és a Soltút konzorciuma több mint 33 kilométernyi 2x2 sávos pályát épít, valamint a kaposfüredi körforgalmat is kivitelezik.

Hirdetés

Egyre hosszabb szakaszon használhatják az autósok az R67-es gyorsforgalmi úton az új aszfaltot, az ideális időjárásnak köszönhetően jó ütemben halad a 2x2 sávos út építése a Strabag Építő Kft., a Strabag AG és a Soltút Kft. közös kivitelezésében – derült ki a NIF Zrt. tájékoztatásából. Legutóbb arról számoltunk be, hogy már javában folyik az aszfaltozás a szakaszon.

Kevesebb, mint másfél éve tették le az R67-es gyorsút M7-es autópálya és Kaposvár közötti 33,2 kilométer hosszú első szakaszának alapkövét, mely a látrányi és a kaposfüredi elkerülőket köti majd össze. A 65,7 milliárdos forintos projektben új nyomvonalon kerüli el a pálya a térség településeit (Látrány és Kaposfüred mellett Somogyaszalót, Mernyét, Mernyeszentmiklóst, Vadépusztát és Somogybabodot is).

Az érintett útszakasz (NIF Zrt.)


Több szakasz már teljesen vagy részlegesen használható

Somogyaszaló és Somogybabod között már több szakaszon ráterelték a forgalmat az új aszfaltra.
Ahol már elkészültek a 2x2 sávos út jobb oldali sávjai, ott már végig az új sávokban haladhat a forgalom, ideiglenes forgalmi rend bevezetése mellett. Ezzel párhuzamosan elkezdődött a bal oldali pálya kivitelezése.

A Somogybabod és Vadépuszta közötti szakaszon már végig az új utat használhatják a közlekedők.

Részlegesen már a Vadépusztától Mernyeszentmiklósig vezető szakasz is elkészült, várhatóan május második felében Babodtól már egészen Mernyeszentmiklósig lehet az új aszfalton közlekedni.

Május vége és június eleje között egy összekötőútra terelik át a 2x1 sávos forgalmat Mernyeszentmiklós és Vadépuszta között. A jobb pálya befejezése, valamint a csomópontok építése miatt szükséges lesz a forgalom további átszervezése is.


Hamarosan a kaposfüredi körforgalmat is igénybe vehetik az autósok

Az útszakasz Kaposvárhoz közeli végénél épülő új kaposfüredi körforgalomnál már elkészült a kopóréteg és várhatóan május végén/június elején már bekapcsolják a forgalomba. A Solt­út Kft. Kaposfüreden egy aszfaltkeverő-telepet is létrehozott, amely nagyban megkönnyíti a munkát, amikor egyszerre több különböző réteg aszfaltozását végzi a kivitelező.

 

A Soltút keverőtelepe

 

Forrás: sonline.hu

GazdaságKaposvárM7-es autópálya67-es útStrabagSoltút Kft.R67-es útLátrányKaposfüred