2024.04.24, Szerda
Megújult a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság három állattartó telepe
ddnp.hu - Homokpusztai állattartó telep

Megújult a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság három állattartó telepe

ddnp.hu

2019.06.05. 20:00

2019. június 4-én zajlott le a KEHOP-4.1.0-15-2015-00003 azonosító számú, „A természetvédelmi területkezelési infrastruktúra fejlesztése a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság működési területén” című projekt zárórendezvénye a projekt keretében megújult Nagybajom-Homokpusztai állattartó telepen.

Hirdetés

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság területkezelési tevékenységének fejlesztését célzó projekt keretében korszerűsítésre került az Igazgatóság három állattartó telepe, melyek Barcs-Drávaszentesen, Nagybajom-Homokpusztán és Nagydorogon találhatóak, ezen kívül a területkezelési feladatok ellátásához szükséges eszközállomány fejlesztésére is sor került.

 

A fejlesztéssel mintegy 580 ha kiterjedésű, legeltetéssel és kaszálással hasznosított rét és legelő fenntartása valósul meg. A kitűzött célok elérésével várhatóan javul a régió természeti területeinek és a közösségi jelentőségű élőhelyeinek természeti állapota, továbbá lehetőség nyílik a biológiai sokféleség, a veszélyeztetett és ritka növény- és állatfajok, illetve életközösségek fenntartására, megóvására.

 

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében, a KEHOP-4.1.0 - Élőhelyek és fajok természetvédelmi helyzetének javítása, a természetvédelmi kezelés és bemutatás infrastruktúrájának fejlesztése című konstrukció keretein belül valósult meg, 461.899.680.- Ft támogatással.

 

Móring József Attila, országgyűlési képviselő és Czeferner Józsefné, polgármester, Nagybajom Város Önkormányzata valamint dr. Rácz András, környezetügyért felelős államtitkár, Agrárminisztérium (beszédet tart),Závoczky Szabolcs, igazgató, Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság
 

 

 

Galéria

GazdaságDuna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóságállattartó teleptermészetvédelmi területinfrastrukturális fejlesztésNagybajomSomogy megye