2020.09.26, Szombat

Hirdetés

Befejeződött a zenélő út négysávosítása az M7-es és Kaposvár között
Fotók: NIF Zrt.

Befejeződött a zenélő út négysávosítása az M7-es és Kaposvár között

magyarepitok.hu

2019.12.14. 10:30

A 67-es főút 20 kilométeren új nyomvonalat kapott, míg a többi részén 11,5 tonnás terhelésre alkalmas burkolatmegerősítést és négysávosítást végzett a Strabag és a Soltút.

Hirdetés

Befejeződött a 67-es főút Kaposfüred és Látrány közötti szakaszának kivitelezése, amit a Strabag Építő Kft., a Strabag AG és a Soltút Kft. valósít meg. A projektről Szita Károly, Kaposvár polgármestere és Kiss Boglárka, a NIF Zrt. szóvivője tartott sajtótájékoztatót szombaton délelőtt Kisbabapusztán.

A beruházás célja Kaposvár bekötése volt a gyorsforgalmi hálózatba, ennek érdekében összességében egy 33,2 kilométer hosszúságú szakaszt fejlesztettek. A kétszer kétsávos, településeket elkerülő 67-es főút 20 kilométeren új nyomvonalon jött létre, míg a többi részén 11,5 tonnás terhelésre alkalmas burkolatmegerősítés és négysávosítás történt.

A beruházás nem csak a jelentősége miatt került reflektorfénybe, hanem a zenélő aszfalt miatt is. Egy akusztikus burkolatjel révén Mernyeszentmiklós és Mernye között a Republic zenekar ismert slágere csendül fel a Budapest irányából Kaposvár felé a külső sávban, a 80 kilométeres óránkénti sebességgel haladóknak.

A beruházásban 12 csomópont, átvezetés, illetve fel/lehajtási lehetőség került kialakításra. A kivitelezéshez kapcsolódóan Mernyeszentmiklós és Somogybabod települések között a lassújármű és kerékpáros forgalom számára burkolt szervizút épült, a főúttal párhuzamosan. Az útépítéssel elzárt, jellemzően mezőgazdasági művelésű területek megközelítésére stabilizált földutak épültek.

StrabagGazdaságKaposvár67-es útSoltút Kft.R67-es útNemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)