2024.03.29, Péntek
Hamarosan a tulajdonosokhoz kerülnek a balatoni luxusingatlanok
Fotók: Bernát Benjámin / magyarepitok.hu

Hamarosan a tulajdonosokhoz kerülnek a balatoni luxusingatlanok

magyarepitok.hu

2020.06.13. 08:00

A Grabarics Kft. kivitelezésében elkészülő fejlesztésben 5,5 hektáron adják át a Tihanyra néző ingatlanokat.

Hirdetés

Ütemterv szerint haladnak a Balaton egyik legnagyobb ingatlanfejlesztésének építési munkái Szántódon. A Balaland projekt jelenlegi állásáról a kivitelező Grabarics Kft. képviseletében Apáthy Ákos területi igazgató adott részletes tájékoztatást. Ahogy azt már korábban is megírtuk a BalaLand projekt 3 épületrészből áll, ami mind időben és térben is különválasztható egymástól.

A képre kattintva galéria nyílik!

A beruházásban létrejön:

  • a Balaland Residence 112 luxus apartmannal,
  • az öt csillagos Balaland Family Hotel & Resort 109 szobás családi hotel,
  • valamint a 10.000 négyzetméteres, egész évben nyitva tartó Balaland Family park.

A Balaton egyik legkülönlegesebb és legkomplexebb fejlesztése Szántódon, a Tihanyi félszigettel szemközti partszakaszon zajlik. Az 5,5 hektáros egybefüggő területen ideálisan eloszlanak az egyes projektelemek. A terület a jelenlegi ősfás jellege a fejlesztés során további parkosítással válik teljessé.

 

 

Jövő hónaptól megkezdődhet a lakások bérbeadása

„Az első ütem, a Residence – 112 lakásos társasház készültsége a használatbavételi engedélyhez közeli állapotban jár: a megrendelő a napokban indította meg a hatóság felé a folyamatokat. Ez azt jelenti, hogy a homlokzati munkákkal végeztünk, a belső kialakítás is a rendeltetés szerű használatra alkalmas, jelenleg az üvegkorlátok szerelési munkáinak a végéhez közeledünk” – nyilatkozta lapunknak Apáthy Ákos területi igazgató.

 

 

A lakások belső bútorozása, mind burkolás, mind felületképzés szempontjából elkészült, a folyosók tapétázása és melegburkolása pedig folyamatban van. Mindemellett a leegyeztetett külső területek tervei alapján a kertépítés és térburkolati munkák is készülnek.

 

Hamarosan elindulhat a Family Park projekt is

A beruházáshoz kapcsolódóan megvalósul egy egész évben nyitva tartó családi élménypark, valamint egy élményfürdő is: a BalaLand Family Park.

„Family Hotel hotelberuházáson a speciális mélyépítési munkákat követően kiépítettük a vákuumkutas víztelenítést, majd a nagytömegű földmunkával folytattuk a kivitelezést” - fejtette ki Apáthy Ákos.

 

A közvetlenül a Balaton partján létesülő épület, 330 méteres egybefüggő partszakasszal, homokos talajjal és biztonságos sekély vízmélységgel a családosok számára ideális környezet lesz.

„Jelenleg a szerelőbetonozás és a cölöpfejek visszavésése után az alaplemez vasszerelése és betonozása készül. A Family Park projekt egyelőre az ajánlatadás stádiumában van, információim szerint több ajánlatadó is pályázik erre a projektre” – tette hozzá.

A hotel esetében a várható átadás 2022. első fele.

 

Osztályon felüli minőség volt az elvárás

„Véleményem szerint a BalaLand projekt Magyarország egyik legjelentősebb szállodai beruházása. Mind megjelenésében és elhelyezkedésében is jelentősnek tartom, a karibi stílusban meghatározott stílusa sokak számára lehengerlő. A komplexum látványterve magáért beszél. Amióta a hotel látványtervével kiegészülve láttuk a terveket, még nagyobb kihívásnak tekintettük annak a kivitelezését” – mondta el a véleményét a területi igazgató.

 

„Igen magas, olykor osztályon felüli minőség volt az elvárás velünk szemben, amit igazoltan sikerül tartanunk. Ez az építőipar mai helyzetére való tekintettel igen nagy kihívást jelentett és jelent folyamatosan” – emelte ki.

Galéria

GazdaságBalatonSzántódGrabarics Kft.lakóépületBalaLand