2024.04.20, Szombat

Kihívás Napja: Idén is bronzérmes lett Siófok

siofok.hu

2017.06.12. 16:47

Idén a tavalyi csúcsnál is jóval többet, közel 35 ezer regisztrációt tudott jelenteni Siófok az országos szervezőknek a Kihívás Napján, amivel a saját lakosságszám-kategóriájában 3. helyezést ért el.

Hirdetés

Jövőre a cél az ezüstérem – mondta Iso Edina, a helyi szervezésért felelős Kálmán Imre Kulturális Központ vezetője.

„Köszönjük mindenkinek, aki hajlandó volt 15 percet áldozni a városért és magáért az életéből, hogy részt vegyen az eseményen” – mondta az intézményvezető. Mint kifejtette, a siker az összefogásnak köszönhető, hiszen a város óvodái, iskolái, intézményei, sportegyesületei és fitness termei is kitettek magukért. Aki csak tehette részt vett egy-egy sportjátékon, sportprogramon.

Regisztrálni a versenyre azokat lehetett, akik legalább 15 percig mozogtak. Erről három óránként kellett adatokat közölni, fotókkal is dokumentálva az eseményeket. Egy-egy ember több regisztrációt is szerezhetett, ha hosszabban, több programon sportolt. A Fő tér színes programjai, fellépői, és sztárvendége, Katus Attila mindent megtettek azért, hogy vonzóvá tegyék a sportolást, a mozgást, kicsiknek-nagyoknak egyaránt.

Míg 2015-ben csak 14. helyezést sikerült elérnie Siófoknak, tavaly már feljutott a dobogóra, 3. helyezést érve el 27480 regisztrációval. Idén jelentősen nőtt a résztvevők száma, közel 30 százalékkal növelve a regisztrációs számot, ami a bronz-fokozat megtartásához volt elég a 8-25 ezer lakosú települések kategóriájában, Makó és Gyomaendrőd után következve a sorban.

Az eseményről készült videó-felvétel itt tekinthető meg: https://youtu.be/ah5w-thBTgo

 

Forrás: siofok.hu

Helyi híreksiófoksportKihívás NapjaKálmán Imre Kulturális Központ