2024.06.16, Vasárnap

Bővül a kaposvári kerékpárút-hálózat

mti

2017.08.24. 17:59

Egymilliárd forintból bővíti és újítja meg kerékpárút-hálózatát, és fejleszti közösségi kerékpáros közlekedési rendszerét Kaposvár a következő években.

Szita Károly (Fidesz-KDNP) polgármestert idézve azt írták az MTI-hez eljuttatott közleményben: a somogyi megyeszékhelyen  24 kilométernyi kerékpárút és -sáv van, amelyhez további 16 kilométer épül, a közelmúltban pedig felújították a városi sportcsarnok és a Deseda tó közötti 3,3 kilométeres szakaszt.

Komor Zoltánra, az önkormányzat műszaki és pályázati igazgatóságának csoportvezetőjére hivatkozva rámutattak, hogy a beruházásokkal további városrészeket, köztük Kaposfüredet és Toponárt is bekapcsolják a kerékpárút-hálózatba, megteremtve annak a lehetőségét, hogy az emberek biciklivel is biztonságosabban juthassanak  el munkahelyükre.

A közlemény kitért arra, hogy a ma még 4 állomásos kaposvári közösségi kerékpáros közlekedési rendszer 18 állomásosra bővül, a jelenlegieken kívül 170 új, tisztán elektromos és több hagyományos kerékpár áll majd a bérlők rendelkezésére.

Megjegyezték, a két éve működő, Kaposvári tekergő névre keresztelt "közbringarendszer" népszerű a városban, tavaly 16 ezren regisztráltak, hogy használhassák a kerékpárokat.

 

Forrás: mti

közlekedésfejlesztéskerékpárútHelyi hírekönkormányzatKaposvár