2024.04.25, Csütörtök

Négyszintes kórházi épületet újíthatnak fel Mosdóson

magyarepitok.hu

2018.04.23. 11:01

A 140 ágyas tömb a kaposvári Kaposi Mór Oktató Kórház telephelyeként működő mosdósi egészségügyi intézmény része.

Hirdetés

Jelentős egészségügyi fejlesztés végrehajtására készülnek Somogy megyében: a Kaposi Mór Oktató Kórház mosdósi részlegén egy 5 ezer négyzetméteres hasznos alapterületű épület rekonstrukciójára kerülhet sor. Az 1980-as években kialakított egészségügyi tömb a Kaposvártól 17 kilométerre fekvő Mosdóson található egészségügyi centrum fontos része: 140 páciens számára tud fekvőellátást biztosítani. Emellett 13 ambulancia is az épületben helyezkedik el, ezek működése is fontos részét képezi a mintegy félezer ágyas mosdósi telephelynek.

 

A 21. századba lép a 80-as években átadott épület

Az uniós közbeszerzési értesítő információi és lapunk értesülései szerint a fejlesztés tervpályázatát már kiírták. A négyszintes pavilont nem csupán építészeti szempontból újítanák fel, többek között épületgépészeti és orvostechnológiai modernizációra is sor kerülhet a projekt során.

Mosdóson az egészségügyi ellátás története egészen 1938-ig nyúlik vissza, amikor az 1892-ben felépített Pallavicini-kastélyban TBC-szanatóriumot alakítottak ki. A kórházat folyamatosan fejlesztették, a közelmúltban egy ideig a magyarországi református egyház működtette, majd a Somogy megyei önkormányzat kezelésébe került.

 

Szív- és tüdőbetegeket is kezelnek Mosdóson

Miután 2012-ben az aktív pulmonológiai osztály a kaposvári központi telephelyre költözött, Mosdóson átszervezték az ellátást. Jelenleg krónikus belgyógyászati osztály, kardiológiai és pulmonológiai rehabilitációs osztály, hospice osztály, valamint gyermek pulmonológiai rehabilitációs osztály működik a központban.

kórházfejlesztésHelyi hírekegészségügyi fejlesztésMosdós