2024.05.02, Csütörtök
Férfi röplabda Extraliga - Szépített a Pénzügyőr a Kaposvár ellen
Illusztráció, unslpash.com

Férfi röplabda Extraliga - Szépített a Pénzügyőr a Kaposvár ellen

MTI

2023.04.12. 13:29

A címvédő Pénzügyőr 3-0-ra nyert a Kaposvár ellen a férfi röplabda Extraliga elődöntőjének harmadik mérkőzésén kedden, ezzel 2-1-re szépített az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcban.

Hirdetés

A negyedik összecsapást pénteken rendezik a somogyi vármegyeszékhelyen.

Férfi Extraliga, elődöntő, 3. mérkőzés:
Pénzügyőr SE-Fino Kaposvár 3-0 (20, 23, 20)

a legeredményesebb játékosok: Kovács Z. 20, Dávid Cs. 11, Kiss D., Nascimento 10-10 illetve Baróti 17

Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc állása: 2-1 a Kaposvár javára.

Az elmúlt években egyeduralkodó Pénzügyőr hazai pályán, majd idegenben is kikapott idei kupadöntős ellenfelétől, a Kaposvártól, így Jókay Zoltán tanítványai az "életben maradásért" léptek pályára.

A címvédő ennek megfelelően hatalmas lendülettel kezdett, szélső ütői, Dávid Csanád és Kiss Dániel ellenállhatatlanul játszottak, vezérletükkel simán szerezte meg a vezetést a PSE.

A második játszmában is a hazaiak akarata érvényesült, már öt ponttal is vezettek, de a Fino rendezte sorait és a végjáték előtt a korábbi válogatott Baróti Árpád vezérletével egyenlített. A hajrát azonban megint a Pénzügyőr bírta jobban, a rutinos Kovács Zoltán sokkal jobban teljesített, mint az előző két mérkőzésen, pontjaival pedig a hazaiak megduplázták előnyüket.

A Kaposvár a harmadik felvonásban teljesített közel ahhoz, ahogy a párharc eddigi találkozóin, ennek eredményeként sokáig vezetett is. A PSE azonban ezúttal nem tört meg, Magyar Bálint remekül osztogatott, támadói pedig éltek a lehetőségekkel, a csapat 17-16 után meglépett és végül simán nyerte a 85 perces mérkőzést.

A találkozó legjobbja a 20 pontos Kovács volt, a túloldalon Baróti 17 pontot szerzett.

Később:
GreenPlan-VRCK - MÁV Előre SC-Foxconn 18.00

Helyi hírekKaposvárFérfi röplabda ExtraligaPénzügyőr SEFino Kaposvárröplabda