2024.03.28, Csütörtök

Elérte legmagasabb pontját Kaposvár szecessziós színházának fejlesztése

magyarepitok.hu

2018.06.14. 17:12

A Csiky Gergely színház a ZÁÉV és a Magyar Építő munkájával kap teljes felújítást és új kiszolgálószárnyat.

Hirdetés

Csütörtökön tartották a kaposvári Csiky Gergely Színház bokrétaünnepségét, miután elérte a beruházás újépítésű részének legmagasabb pontját a ZÁÉV Zrt. és a Magyar Építő Zrt. konzorciuma. A jelenleg is zajló impozáns beruházás során először az 1911-ben átadott színházhoz később hozzáépített kiszolgálóhelyiségeket bontották el és a kulturális intézmény keleti szárnyán alakítottak ki ezekre a célokra új épületrészt - derült ki az eseményen.

 

A képre kattintva galéria nyílik.

 

A beruházásban szintén fontos közönségforgalmi térben ezzel együtt az eredeti koncepció szerint kerül sor felújításra, illetve bővítésre. A színház külsejét és műemlékjellegét úgy tartja meg, hogy a belső részeken a teljes elavult gépészeti, villany-, és színháztechnológiai eszközök kibontása megtörtént és ezek helyén korszerű rendszerek működtetik majd a színházat. Mindemellett a beruházás végére az épület jelentős szerkezeti megerősítést is kap.

A bővítésre kerülő épületrész 5700 négyzetméter, a munkálatok végén a teljes épület nettő hasznos alapterülete pedig több mint 10 ezer négyzetméter lesz.

 

 

Kaposvár szimbóluma újul meg

A Csiky Gergely Színház a városban egy szimbólum – mondta el az ünnepségen Szita Károly polgármester. A városvezető köszönetet mondott minden az építkezés kivitelezőinek és minden szakembernek, aki részt vesz a színház építkezésében. Emellett megköszönte, hogy a több mint 100 éves műemléképület felújítása során megőrizték a színház értékeit.

 

 

Peresztegi Imre, a ZÁÉV vezérigazgatója vállalata és a Magyar Építő konzorciuma nevében üdvözölte a jelenlevőket.

Egy település fejlődésének korszakait az akkor megvalósult épületek határozzák meg

– mondta el a vállalatvezető. Kifejtette: amikor a múltra emlékezik az ember ezeken az épületeken keresztül, akkor büszke lehet arra, hogy milyen városvezetés és közösség volt, amely pénzt, energiát és időt áldozott, hogy a kultúra, a sport, az oktatás és az egészségügy infrastruktúrája is az adott kornak megfelelő és legjobb színvonalú legyen. Ilyen város Kaposvár is – fejtette ki a vezérigazgató. 

 

Peresztegi Imre

 

Egyedi projektet végez el a ZÁÉV és a Magyar Építő

 

 

Peresztegi Imre felhívta figyelmet arra is, hogy a Csiky Gergely színház beruházása nem egy klasszikus generálkivitelezés a fővállalkozói szemszögből tekintve. A projektben a kiviteli terv készítésével kezdve, komplett technológiai beszereléssel együtt a használatbavételi engedély biztosításáig a konzorcium felelőssége minden feladat végrehajtása.

 

 

Galéria

ZÁÉV Építőipari Zrt.műemlékfelújításMagyar Építő Zrt.Helyi hírekKaposvárszínházfelújítás