2024.03.28, Csütörtök

Készen áll a piac kínálta lehetőségek kiaknázására a Szabadics Zrt.

magyarepitok.hu

2018.09.19. 08:55

A mély- és magasépítési részlegeit egy vállalatba szervező cégcsoport munkatársai közösen mutatták meg, hogy hogyan kell egy munkagépből kihozni a maximumot.

Hirdetés

Jól tükrözte a Szabadics Közmű és Mélyépítő Zrt. munkájának jellegét a vállalat sportnapja: a pénteken megrendezett eseményen a főzőverseny és a sorversenyek mellett a markológépek kezelésében is összemérték a jártasságukat a résztvevők.

 

Kemény munkával lehet előrejutni

 

Kovács Tamás vezérigazgató (A képre kattintva galéria nyílik.)

 

A nagykanizsai sporttelepen megszervezett vállalati nap Kovács Tamás vezérigazgató beszédével kezdődött el. A Szabadics Zrt. vállalatvezetője hangsúlyozta: miután most zajlik a cégcsoport mély- és magasépítési ágának egyesítése, a rendezvény egyik célja az, hogy elősegítse minden résztvevő beilleszkedését az új rendszerbe.

 

 

A Szabadics Zrt. kemény munkatempója és vállalati kultúrája jelentős elvárásokat támaszt minden új érkezővel szemben – mondta el a Kovács Tamás, majd hozzátette: biztos benne, hogy a vállalat szakemberei meg tudnak felelni követelményeknek, mivel a beilleszkedéshez a társaság minden támogatást megad, az anyagi elismerésen túl a tárgyi feltételek biztosításával és az újonnan érkezők mentorálásával, és többek között az ilyen sportnaphoz hasonló programokkal.

Jó lehetőségek vannak a piacon, ezek kiaknázásához pedig pedig hatékony munkára és munkaerőre van szükség

- emelte ki a vezérigazgató.

 

Munkagépekben is megállják a helyüket

 

 

Ezt követően a nap első részében az olyan csapatversenyek kerültek előtérbe, mint a kötélhúzás (természetesen KPE csővel), vagy a főzőverseny, valamint az activity, ahol olyan vállalati tevékenységhez kapcsolódó fogalmakat kellett elmutogatni, mint az aknafedlap emelés, mederburkolás, vagy a gyemrekek után járó szabadság. Egy építőipari cégnél nem maradhatnak el a gépek sem. Összemérték a tudásukat a nagy teljesítményű gépek finom mozdulatokra bírásában is:

a résztvevők nagy része minden gond nélkül be tudott zárni egy félig nyitott gyufásdobozt egy markoló körmeivel anélkül, hogy annak bármi baja esett volna.

Emellett a jelenlevők közül többen még arra is képesek voltak, hogy vakon egy tökéletes kört írjanak le a géppel úgy, hogy közben az annak karjából lelógatott inga a helyén maradjon.

 

 

Jelentős hagyományokra építkeznek

Azért sem meglepő, hogy a munkaeszközökkel ilyen gyakorlatuk van a szakembereknek, mert a Szabadics számos projektjében már régóta használják őket. A nyugat-dunántúli vállalat végezte el a Kis-Balaton környezetvédelmi és vízügyi beruházásainak jelentős részét, illetve gépeik jelenleg is dolgoznak a nagyszabású projekt utolsó szakaszán a Marótvölgyi-öblözetben. Szintén a vállalatcsoport nevéhez köthetőek számos más példa mellett a Szombathely mellett épülő dozmati víztározó munkálatai, vagy a Baranya-csatorna új víztározójának építkezése is. Emellett a cég kivitelezésében újul meg a közlekedés Hévízben, illetve szintén a vállalat végzi el többek között a zalakarosi fürdő fejlesztését is.

 

 

Galéria

Helyi hírekSzabadics Zrt.mélyépítés