2019.10.17, Csütörtök

Hirdetés

Összehangolt ellenőrzések az M7-es autópálya somogyi szakaszán
autonavigator.hu

Összehangolt ellenőrzések az M7-es autópálya somogyi szakaszán

marcaliportal.hu

2019.01.11. 09:47

Az ellenőrzések alkalmával a rendőrök szabálytalan előzés és követési távolság be nem tartása miatt összesen 32 járművezetővel szemben intézkedtek.

Hirdetés

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatóság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai 2019. január 4-én és január 7-én közúti ellenőrzéseket hajtottak végre az M7-es autópálya Somogy megyei szakaszán.

Az intézkedések elsősorban a nehéz tehergépkocsik előzési tilalmának ellenőrzésére irányultak. Az ellenőrzések alkalmával a rendőrök szabálytalan előzés és követési távolság be nem tartása miatt összesen 32 járművezetővel szemben intézkedtek.

Felhívjuk a járművezetők figyelmét, hogy tilos előzni az azonos irányú forgalom számára két forgalmi sávval rendelkező autópályán és autóúton 6 óra és 22 óra között - a 7500 kilogrammot - meghaladó megengedett legnagyobb össztömegű tehergépkocsival, vontatóval, valamint e járműből és pótkocsiból álló járműszerelvénnyel!

Előzési tilalom esetén ezen járműveknek olyan követési távolságot kell tartaniuk, hogy közéjük legalább egy járműszerelvény biztonságosan besorolhasson.

Helyi hírekSomogy megyeM7-es autópályaközúti ellenőrzésellenőrzésautópálya