2024.04.25, Csütörtök
Irány a fedélzet: Megkezdődik a hajózási szezon
aquamagazin.hu

Irány a fedélzet: Megkezdődik a hajózási szezon

aquamagazin.hu

2019.04.10. 16:35

A sétahajózás és kulturális programok mellett új sportot is kipróbálhatnak a rendezvényre látogatók.

Hirdetés

Április 19-22. között rendezik meg a már hagyománynak tekinthető Húsvéti Nyuladalmat Siófokon. A hónap legfontosabb siófoki rendezvényét negyedik alkalommal rendezik meg a Fő téren. A négy napon át tartó programsorozat alatt a húsvéti hagyományok jegyében kézművesprogramokkal és játszóparkkal is készülnek a szervezők. Délutánonként gyerekkoncertek, sport- és táncbemutatók, estkénként pedig könnyűzenei koncertek szórakoztatják majd a közönséget.

Ünnepélyesen elindul az első hajó

A hagyományoknak megfelelően a balatoni települések közti hajózás is húsvétkor kezdődik. Április 20-án ünnepélyes keretek között elindul az első hajó Siófokról Balatonfüredre, ezzel megnyitva a 173. balatoni hajózási szezont. A Balatoni Hajózási Zrt. a négynapos ünnepre tekintettel április 19–22. között húsvéti séta- és gyerekhajókat is indít Siófokról.

Ingyenes szörfölésre is lesz lehetőség

A változatos programok mellett egy érdekes vízisportot is kipróbálhatnak a látogatók. Húsvétkor a 2019-es SUP, vagyis az állószörf szezon is elindul. A siófoki SUPPort állószörfközpont jóvoltából április 19-én, pénteken ingyenes SUP-tesztelésen lehet részt venni, szombattól hétfőig pedig állószörfös jógafoglalkozások és túrák is lesznek.

Helyi híreksiófokBalatonrendezvényBalatoni Hajózási Zrt.hajósport