2024.04.20, Szombat
Javában aszfaltozzák az R67-es gyorsutat Kaposvár felé
Illusztráció (Dernovics Tamás/magyarepitok.hu)

Javában aszfaltozzák az R67-es gyorsutat Kaposvár felé

magyarepitok.hu

2019.04.11. 11:50

A Strabag és a Soltút konzorciuma több mint 33 kilométernyi 2x2 sávos pályát ad át.

Hirdetés

Kevesebb, mint másfél éve tették le az R67-es gyorsút M7-es autópálya és Kaposvár közötti 33,2 kilométeres első szakaszának alapkövét, mely a látrányi és a kaposfüredi elkerülőket köti majd össze.

A 65,7 milliárdos forintos projektben új nyomvonalon kerüli el a pálya a térség településeit (Látrány és Kaposfüred mellett Somogyaszalót, Mernyét, Mernyeszentmiklóst, Vadépusztát és Somogybabodot is). A 2x2 sávos utat a Strabag Építő Kft., a Strabag AG és a Soltút Kft. konzorciuma építi meg.

 

Hamarosan birtokba vehetik az autók a kaposfüredi körforgalmat

A 110 km/h-s sebességű pálya déli részén (itt a Soltút építkezik) tavasszal már a pályaszerkezeti munkákra került a hangsúly – tudta meg a lapunk a beruházó NIF Zrt.-től. A vonal Kaposvár-közeli végénél fekvő kaposfüredi körforgalom már két rétegnyi aszfaltburkolatot kapott és jelenleg a kopóréteget helyezik fel rá. A csomópontra a mellette futó kerékpárúttal együtt májusban ideiglenes engedéllyel már felhajthat a forgalom.

Észak felé haladva a Mernyei-erdő mellett elkészült a földmunka a gyorsforgalmi út jobboldali pályájánés a települések közötti forgalmat biztosító szervízúton is. A pályaszerkezet itt a kötőréteg szintjéig készült el.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, az itt zajló munkák segítésére a Soltút a közelben külön aszfaltkeverő-telepet épített fel.

 

 

A Strabag számos helyen a pályaszerkezeten dolgozik

A nagyberuházás északi részén a Strabag több helyen javító és védőrétget épít, ahol ezzel már elkészültek, ott a pályaszerkezeten halad a munka. Mernye és Mernyeszentmiklós között a régi út beépítésével dolgoznak.

 

Az R67-es alapkőletételi ünnepsége (magyarepitok.hu/Dernovics Tamás)

 

Továbbra is észak felé haladva a NIF közlése szerint a forgalom már az újonnan megépült 6714. összekötő utat használhatja

  • Vadépuszta és Mernyesztentmiklós között egy 900 méteres szakaszon,
  • valamint Somogybabod és Somogytúr között 725 méteren.

Somogytúr határában pedig 400 méteren az újonnan épülő főút jobb pályájára terelték át a forgalmat, amelyen jelenleg egy-egy sávon haladhatnak a közlekedők.

 

Már tervezik a R67-es fennmaradó szakaszait is.

A gyorsút fennmaradó több mint 13 kilométerének építkezése is egyre közelebb kerül: a NIF tavaly két szakaszra kötött tervezői szerződést a Pannonway Kft.-vel és az Út-Teszt Kft.-vel:

  • egyrészt 3,2 kilométer hosszan a meglévő 67-es főút Kaposfüredet elkerülő szakaszát (a 43+040 és a 46+339 kilométerszelvények között) fejlesztik gyorsúttá Kaposvár térségében (Kaposfüred Kaposvár északi városrésze);
  • másrészt 9,9 kilométeren az R67-es másik végén a Látrányt elkerülő szakasz is négysávosodik.
StrabagHelyi hírekKaposvár67-es útSoltút Kft.R67-es útLátrányKaposfüred