2024.04.18, Csütörtök
Turistacsalogató fejlesztésekkel gazdagodik Somogy
A Zselici Csillagpark (turistamagazin.hu)

Turistacsalogató fejlesztésekkel gazdagodik Somogy

Sefag Zrt., magyarepitok.hu

2019.05.10. 08:47

A fejlesztés részeként a Ropolyi-tónál természet- és tájismereti látványházat hozat létre, valamint a Zselici Csillagparkot is fejlesztik.

Hirdetés

Megkezdődött az építkezés a Somogy megyei zselici erdő egyik legnépszerűbb turistacélpontja, a Ropolyi-tó környékén. Hamarosan lovaspihenők, tájház és természetőrház várja majd az idelátogató kirándulókat.

A nemrégiben kialakított csónakázó tavon egy kis mesterséges sziget létesül, rajta tájba illő, fa pavilonnal, amit gyaloghíd köt majd össze a parttal. A tó mellett a somogyi népi építészet jellegzetes vonásait idéző tájházat épít a projekt keretében a zselici erdőt gondozó SEFAG Zrt.

A ház faragott tornácoszlopaival, nádfedeles tetejével, spalettás ajtajával a környékbeli falvak hagyományait idézi meg az erdőben.

A közelben egy információs bázisként is működő természetőrház is épül. A házak közelében két lovaspihenő létesül, mivel a környék a gyalogos és kerékpáros turisták mellett a lovasok számára is kiváló terepet kínál.

 

A Ropolyi-tó
A Ropolyi-tó

 

Még idén elkészülnek a fejlesztések

A beruházás fontos része a megfelelő infrastruktúra kiépítése – a Zselici Csillagparknál az áramellátást napelemek biztosítják majd, a légvezetékek földbe kerülnek és javul a gyengeáramú hálózat is.

A projekt várhatóan idén október végén fejeződik be. A komplexum alkalmas lesz szabadtéri és iskolai foglalkozások megtartására, vagy a térségben tett túrák egyik állomásaként is szolgálhat.

 

A zselici erdő a csillagparkkal

 

A zselici ösvények egyik találkozási pontja a népszerű pihenő- és kirándulóhely, a Ropolyi-tó. Az INTERREG V-A Magyarország-Horvátország Együttműködési Program 2014-2020 pályázati keretéből finanszírozott fejlesztésnek köszönhetően a következő hónapokban számos új létesítménnyel gazdagodik majd a tópart.

 

Helyi hírekSomogy megyeturizmustájházRopolyi-tó